Krahe pule krokante ne air fryer me salce pikante

krahe pule krokante

Krahet e pules krokante, ose ndryshe fried chicken, jane nje recete qe cdokush ka nevoje ta mesoje. Kjo eshte nje nga ato aftesi te cilat, sidomos kohet e fundit jane thjeshtuar kur qellon qe ke nje friteze me ajer (ose air fryer) ne shtepi.

Air fryers jane bere teper te famshem keto kohet e fundit per nje fakt teper te theshte: Replikojne, ne nje fare menyre fritezen e vaj qe ketu e 15-20 vite me perpara, cdo familje shqiptare e kishte ne shtepi.

Une personalisht kam nje version super te thjeshte, dhe rezultatet qe shihni, besoj mund te jene dhe me te mira – por gjithsesi, dolen perfekte.

Perberesit per krahet e pules

  1. 500 gram krahe pule, te cilat i kemi ndare dhe i kemi lene ne temperature ambienti
  2. Ereza per t’i marinuar. Une perdora paprika, kripe dhe piper
  3. Miell i zakonshem, ose cfaredo miell qe keni ne shtepi

Perberesit per salcen

  1. 1-2 luge salce soje
  2. 1 luge gjalp
  3. 1-2 luge salce pikante. Une perdora Piri Piri
  4. 1 thelpi hudher i prere holle

Pergatitja

  1. Marinoni krahet e pules me kripe, piper dhe paprika. Mund te perdorni kombinime te ndryshme errezash, ndoshta edhe me pikante, por kjo eshte minimumi.
  2. Ne nje pjate hidhni pak miell. Hidhini miellit kripe, piper dhe paprika gjithashtu.
  3. Mbuloni te gjitha krahet e pules nje nga nje me miell dhe shkundini me delikatese. Duam qe krahet e pules te jene te mbuluara me miell, por te mos kene pjese kur te kete shume miell.
  4. Vendosini krahet e pules ne air fryer. Kujdes! mos e mbi populloni air fryer-in. Nese krahet e pules po prekin njera tjetren, do te thote qe keni hedhur shume.
  5. Gatuajini ne air fryer sipas programit (nese ka) dhe nesa ska, une i gatuaj per 18 min ne 200 grade.
  6. Ne mes te rruges (nga minuti i 9-te ose 10-te) kthejini krahet e pules
  7. Gjate kohes qe krahet po behen, do te pergatisim salcen. Shkrini gjalpin ne nje tigan te vogel ne zjarr te ulet edhe shtoni dhe hudhrat. Ketu duam ti skuqim pak sa te leshojne aromat e veta.
  8. Shtoni salcen e sojes, dhe salcen pikante dhe miksojini te gjitha bashke. Ketu une do thoja ta hiqni nga zjarri pasi mund tu pritet salca.
  9. Pasi krahet te behen, shtojini direkt ne salce. miksojini bashke dhe i keni gati per te ngrene

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Sallate e Ftohte me fasule

Fasulet skane pse te jene perberes te merzitshem – sic karakterizohet nga koncepti jone ...

“Oriz i zi” me çokollatë

S’merret vesh moti! Nga një fundjavë ku të gjithë ishim në plazh, duke marrë ...

Caipirinha me manaferra

Sezoni i manaferrave ka filluar dhe eshte e rendesishme qe keto fruta, kaq te ...

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

Byrek me kungull

Nuk e di në mendoni njëlloj, por personalisht jam tejet nazelie kur vjen puna ...