Kjo eshte nje nga menyrat me the thjeshta per te bere jufka me pule ne tenxhere. Nje recete e vjeter e gjyshes time, e fokusuar keryesisht ne mos berjen pis te shume gjerave duke gatuar. Gjyshja ime ka qene shume praktike dhe gjente menyren me te shendetshme per te me argetuar sipas mundesive qe kishim 🙂
Bazuar ne kete llogjike, e kemi ndryshuar receten tone te vjeter te jufkave me pule https://www.delicious.al/2018/05/26/jufka-me-pule/ kur do te gatuash dicka shume shpejt, si te ishte nje pako makarona.
Gjithashtu ne pamundesi per te gjeur jufka, ketu kemi perdorur tagliatelle, qe jane deri diku te ngjashme. Po patet, jufka perdorni, po spatet, ja ku eshte edhe zgjidhja alternative.
- 500 g kofshe pule
- 250 g jufka
- 30 g gjalp
- 1 luge gjelle vaj ulliri
- 6 gota uje
- kripe
Pergatitja:
- Pastrojme pulen dhe e marinojme me kripe.
- Ne nje tenxhere hedhim gjalp dhe sapo te shkrije i shtojme edhe pak vaj ne menyre qe gjalpi te mos digjet,
- Shtoni pulen, kaverdiseni sa te marri njecike ngjyre.
- Kur pula te kete marr nje ngjyre te bukur shojini ujin dhe lereni te ziej per 20 minuta (meqenese WHO ka thene qe cdo lloj mishi duhet gatuar mire).
- Shtoni jufkat dhe lerini te ziejn mire. rezultati duhet te jete ky
Show Comments (0)