Kjo tavë ngjan si e famshmja turli franceze Ratatouille, recetën e së cilës e kemi postuar këtu, por ja që s’janë e njëjta gjë. Pjata e sotme përmban vetëm dy perimet kungull dhe domate, ndërkohë që Ratatouille është më i larmishëm dhe ka më tepër teknikë. Nga ana tjetër, nëse doni një recetë të thjeshtë dhe gatim të shëndetshëm, tava me domate dhe kunguj i plotëson të dyja këto kritere.

Në Francë ka një tavë specifike për këtë gatim që quhet tian, që në fakt është një tavë balte e vogël. Nëse ju ndodhet një tavë e tillë e ngjashme, fantastike, por edhe nëse jo, çdo tavë pjekjeje bën punë.

Kjo është e disata recetë franceze që postojmë, ndaj ndjejmë se duhet hapur një rubrikë e re me këto receta. Rubrikën me receta franceze mund ta gjeni duke klikuar këtu. Mos u merakosni, janë më të thjeshta seç mendoni!

Përbërësit (për 4 persona)
1 lugë vaj ulliri
1 qepë e madhe e prerë në feta
1 thelb hudhër, grirë imët
450 gr domate (preferohen të vogla dhe të një madhësie)
450 gr kunguj të vegjël
1 lugë çaji rigon
2 lugë djathë kaçkavall i grirë
kripë, piper sipas dëshirës

Përgatitja
1. Ndizeni furrën në 180 gradë. Në një tigan nxehni vajin e ullirit, dhe gatuani fetat e qepës dhe hudhrën derisa të zbuten dhe të artësohen. Kalojini qepët në fundin e një tave të vogël për pjekje.
2. Pritini domatet në feta rreth 7-8 mm secila, të barabarta. Nëse domatet janë të mëdha, pritini fetat në dysh.
3. Pritini kungujt në feta rreth 1 cm të trasha.
4. Rregullojini fetat e kungujve dhe domateve në tavë mbi qepët, duke i alternuar sipas dëshirës. Gjithmonë mund edhe t’i vendosni mbi njëra-tjetrën pa i rregulluar në mënyrë të caktuar. Spërkatini njëtrajtësisht me rigon, djathin kaçkavall të grirë dhe kripë & piper. Hidhuni sipër pak vaj ulliri, pastaj piqini në furrën tashmë të nxehtë për rreth 25 minuta.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

3 Pasta verore qe kemi pritur gjithe vitin per ti bere

Gjate veres jane teresisht normale pushimet verdalle, dhe ku ka me mire nese jeni ...

Zabaglione me luleshtrydhe

Zabaglione, kjo ëmbëlsirë italiane, është tejet elegante si në prezantim, ashtu edhe në shije. ...

Pulë me salcë të thartë dhe të ëmbël

Njerëzit duket se ndahen përgjysmë kur vjen puna te kuzhina aziatike, por gjithashtu, ata ...

Pufka me çokollatë

Francezët i quajnë “profiterol me çokollatë”, por emrin e kësaj ëmbëlsire e kam pasur ...

Te gatuash per veten: Seria 3 – Receta ne nje tigan

Nje nder gjerat me te tmerrshme qe ekzistojne sot ne mendimin tim jane larja ...