Në recetat bazike që kemi dhënë deri më sot, nuk ka si mungon një nga ushqimet më klasike në botë, siç është pica, apo më mirë brumi i saj. Nëse nuk doni të porosisni gjëkundi, nuk keni rrugëzgjidhje tjetër, përveçse t’i hyni vetë brumit nga e para.
Mos t’ju shkojë ndërmend të gatuani pica nga kutitë e gatshme të ngrira që shiten nëpër supermarkete – jam e sigurt që italianët e quajnë vepër penale një veprim të tillë. Për më tepër, mund ta merrni me mend se çfarë shije mund të ketë.
Brumi i picës ka përbërës tejet të thjeshtë dhe është mjaft qejf ta punosh. Nëse ndonjë ditë ndiheni të inatosur me diçka apo dikë, s’ka si brumi i picës për terapi anti-stres. Ju duhet vetëm të prisni që brumi të dyfishohet në përmasa.
Për më tepër receta bazike, klikoni këtu.
Përbërësit (për 4 persona)
14 gr maja pluhur
1 lugë sheqer kaf pluhur
325 ml ujë i vakët
500 gr miell
1 lugë kripë
4 lugë vaj ulliri
Përgatitja
- Vendoseni majanë dhe sheqerin në një tas të vogël. Shtoni ujin e vakët dhe përziejini derisa të tretet plotësisht. Lëreni mënjanë për 10 minuta.
- Hidhni miellin dhe kripën në një tas të madh. Hapni një vrimë në mes të miellit dhe shtoni vajin e ullirit, ndjekur nga uji me maja, duke përzier me lugë. Përziejini mirë derisa të mblidhet i gjithë mielli e të bëhet brumë.
- Formoni një topth brumi dhe vendoseni mbi një sipërfaqe pune të bërë me miell. Shtypeni me kurrizin e duarve për ta hapur pak, kapni një cep brumi, paloseni dhe shtypeni prapë. Punojeni kështu brumin për rreth 5-10 minuta derisa të zbutet.
- Vendoseni brumin në një enë të pastër dhe mbulojeni me pëlhurë. Lëreni derisa të dyfishohet në përmasa. Shtypeni me grusht për t’i nxjerrë ajrin, punojeni dhe për 1-2 minuta.
- Hapeni brumin në një sipërfaqe me miell dhe jepini formën rrethore që doni. Kini parasysh që është për 4 persona, ndaj do t’ju dalë brum mjaft i madh. Më mirë të bëni 4 pica individuale, ose përgjysmoni përbërësit. Shtypni anët për t’u dhënë volum dhe që të krijohet një hapësirë më e ulët në mes të brumit për përbërësit. Lëreni mënjanë për 10 minuta në tavën e pjekjes para se t’i shtroni garniturën.
PS: Për garniturën zgjidhni çfarë përbërësish të dëshironi, pa harruar salcën klasike të domateve (mund të ndiqni këtë recetë). Piqeni picën në 250 gradë.
Show Comments (0)