7 keshilla per te bere nje sallate fantastike

Ky post eshte nje tutorial/klase keshillash, duke promovuar llogjiken e te berit sallate dhe jo i fokusuar ne nje sallate specifike, pasi sallatat jane – ne fund te fundit – shume te thjeshta per tu bere, dhe me pak imagjinate personale, teper te shijshme.

  1. Perberesit kryesore duhet te jene te thate

Te gjithe perberesit jeshile te sallates kane dy procese: larja dhe tharja jane teper te rendesishme. cdo njeri i lan, por te gjithe harrojne ti thajne. Kur jeshilet thahen, jane tamam krokante sic duhet – mjafton ti thani me leter kuzhine dhe jeni ok. Kjo na nxjerr kollaj tek pika 2

  1. Perberes te fresket

Sallata, vete nga koncepti i vete ka nevoje te jete e fresket edhe plot gjalleri nga perberesit. E keni vene re, qe nese keni sallaten jeshile (marulen) prej disa ditesh ajo e humbet formen sapo i hidhni pak vaj ulliri dhe behet pak si jo e kendshme. Kjo vjen pasi perberesi kryesor i kesaj sallate duhet medoemos te jete i fresket dhe deri diku krokant. Nese arrini kete pike, keni hequr gjysmen e dhimbjeve te kokes.

  1. Perberesit me shije neturale qe i japin konsitence

Per te shmangunr ato sallatrat teper te forta dhe qe mezi kapen me pirun duhen shtuar disa elemente te bute me konsistence. Te butat jane ato qe i shtojne tonalitet sallates: vezet e zjerra, avokadot, patatet. burrata, mocarela, djathi i bardhe – keto duhet te keni parasysh. Me keto sallata lidhet edhe shija e athet e lakres eleminohet menjehere

  1. Ritjani freskine me pak elemente plot leng

Ketu duhet te keni parasysh frutat dhe perimet e lengshme – domatet, kastravecat, manaferra, luleshtrydhe. Nuk para preferoj ti bej shume te lengshme dhe shume te buta bashke sepse behen pak blah– keshtu qe fokusohuni o ne njeren o ne tjeteren.

  1. Frutat e thata jane cudiberese

Imagjinoni pak, jeni duke ngrene nje sallate plot jeshile dhe te perime te fresketa, por shija ngelet jo shume “e forte” dhe ne kete kafshaten e fundit ka nje bajame te pjekur dhe te kripur…

  1. Surpriza orientale

Erezat e fresketa! keto e bejne e kthejne nje sallate te thjeshte ne Sallate me S te madhe. Shtoni majdanoz te prere hollle, mente, ose qepe te njoma per nje shije me perfekte.

  1. Marinimi nuk hidhet thjesht siper

E para e punes duhet ta marinoni thjesht – nje sallate me kaq shume gjera dhe nej marinim te rende, do ju dali jashte kontrollit. E dyta, duhet trazuar mire paraprakisht. Trazojeni sallaten ne nje tas te madh qe mos ta beni ne tavoline – eshte shume here me e thjeshte. Nese doni qe te duket e bukur, trazojeni njehere dhe pastaj dekorojeni. Ama duhet te keni parasysh qe ne perspektiven time nje sallate nuk eshte asnjehere e shemtuar dhe skeni nevoje ta dekoroni.

  1. Bonus.

E ku ka me mire se sa ta shoqeroni nje sallate super te fresket me nje Coca-Cola ftohte.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

4 rekomandime si te perfeksiononi pastat tuaja

Kjo nuk eshte nje recete, por nje kombinim rekomandimesh per te perfeksionuar pastat tuaja. ...

Salca Hollandaise (për vezë Benedict)

Në kulinari, nëse ke thënë “salcë Hollandaise”, ke thënë bashkë me të edhe “vezë ...

Si te gatuajme Rizoton perfekte.

Rizotoja eshte nje nga ato gatimet qe nqs behet ne menyren e duhur eshte ...