Wraps-et jane nje nder zgjidhjet me multi funksionale qe mundeson nje fleksibilitet fantastik edhe thjeshtesi dhe prakticitet ne te ushqyer. Mund ti hani duke gatuar, ti merrni me vete, ti hani rruges pa u bere pis etj etj…
Sekreti i nje wrap-i fantastik eshte salca qe perdoret. Ne kete posim do te fokusohemi ne dy salcat e mundshme me te perdorshme qe mund te perdorim:
- Salce e bardhe: Baza me salce kosi, pak hudher, majdanoz, kripe, piper, vaj ulliri – miksojini mire dhe testojeni per shije. Tani imagjinoni pak sa shume shkon kjo salce me perime te fresketa dhe fileto pule…
- Salce jeshile: Baza avocado, e shtypur, kripe, piper, lime (ose limon), qepe e grire holle, hudher e grire holle, pak majondez – miksojini mire dhe testojeni edhe kete per shije
- Salce e Nxehte: Baza majonezi, shtoni pak sriracha, pak mjalte, kripe dhe piper – trazojeni mire dhe testojeni per shije.
Secilen nga keto salca mund ti beni paraprakisht edhe ti perdorni gjate javes – mjafton ti mbuloni me leter plastike dhe ti vendosni ne frigorifer.
Wraps i gjeni neper te gjitha supermarketet dhe zgjidhini sipas shijes tuaj. Per perberesit une do tu rekomandoja nje llogjike teper parimore – nje lloj mishi, 2-3 perime, salca. Nese shtoni me shume elemente do mbingarkohet keshtu qe pak e sakte 🙂
Perberesit:
- Salca e parapergatitur
- FIleto pule e prere ne mes dhe e marinuar me kripe dhe piper
- Tre pomodorini te prera me katersh
- Speca te prera holle dhe gjatesore
- Sallate jeshile (ose laker e bardhe e prere holle)
Pergatitja:
- Ne nje tigan te nxehte gatuani pulen me pak vaj ulliri (3-4 minuta ne secilen ane eshte mjaftueshem pasi filetoja do jete ndare ne mes edhe holle)
- Sapo te jete gati hiqini edhe vendosni wrap-in per 30 sekonda ne secilen ane.
- Lyejeni me salce, shtoni filetoon e pules te prere ne forme gjatesore (do thoja qe nje fileto pule duhet te beje 3-4 wraps sipas urise tuaj;) )
- Shtoni me pas pomodorinit, specat dhe sallaten.
- Mblidheni dhe eshte gati
Shoqerojeni me nje Coca-Cola te ftohte.
Show Comments (0)