Njihen si ushqim delikat dhe fantastik në shije, por sidomos si afrodiziak për njeriun, ndër të tjera.
Me afrimin e ditës së Shën Valentinit dhe “dashurisë në ajër”, dimë ç’të presim.
Në vend që të shkoni në restorante të shtrenjtë apo nga liqeni me lule në dorë, shijoni një natë romantike në shtëpi, me një pjatë guacka oysters si fillim.
- Merrni sa goca deti të dëshironi dhe nisni fillimisht t’i pastroni guaskat me furçë dhe ujë të ftohtë, për t’u hequr papastërtitë. Hidhni tutje guaskat e hapura.
- Mbushni një tenxhere me ujë në lartësinë 5 cm dhe hidhni një gjysmë gotë vere të bardhë për aromë. Mbi tenxheren, vendosni një kulluese makaronash dhe rregulloni në të guaskat e lara.
- Vendosni kapak mbi to dhe ziejini për 5-10 minuta derisa të hapen guaskat.
Mund t’u hidhni sipër gocave të detit disa pika limoni, apo disa pika tabasko për pak extra kick.
Super Shën Valentin, s’ke ç’i thua. Nëse s’keni një “shpirt”, festoni dashurinë për ushqimin fundja!
Show Comments (0)