Hallvë me grurë të shtypur

Nuk ka nevojë për prezantim kur vjen puna te hallva, kjo ëmbëlsirë e huazuar nga Lindja, që ende preferohet në Shqipëri. Çdo zonjë shtëpie ka recetën e saj personale të hallvës, ndonëse ngelet një ëmbëlsirë e thjeshtë, që rrotullohet vetëm tek pak përbërës.

 

Përbërësit

1 gotë çaji grurë i shtypur

1/3 gotë çaji vaj bimor

2 lugë gjalpë

2/3 gotë çaji bajame të qëruara

3 gota çaji qumësht

4 lugë sheqer

 

Përgatitja

  1. Në vaj skuqim grurin dhe bajamet në zjarr të dobët, derisa të marrin një ngjyrë të verdhë të errët. I shtojmë pastaj gjalpin.
  2. Qumështin me sheqer e ziejmë dhe ia shtojmë menjëherë përzierjes me grurë. I përziejmë, i vëmë kapak dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të dobët.
  3. Pasi të ketë zier, hallvën e derdhim në forma të posaçme dhe e lëmë të ftohet. E spërkasim me sheqer pluhur.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Rizoto me kungull të verdhë

Pasi dhamë recetën e një rizotoje me djathë Gorgonzola, të shijshme sa më s’ka, ...

Menyrat e ndryshme sesi marinohet Pula.

Te gjithe e dine qe per te patur nje mish sa me te shijshem ...

Receta bazike: Pandispanja

Kemi dashur të ndajmë disa receta tortash me ju, por fatkeqësisht krahas recetës së ...

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...

Si të gatuajmë pite

E njohim piten më së tepërmi sepse jemi popull i dashuruar mbas sufllaqes, por ...