E quajmë krem karamel, por emri origjinal i kësaj ëmbëlsire është në fakt “flan”.
Mjaft popullore në Amerikën Latine, edhe flani duket se di të vallëzojë merengue, dhe ka shije mjaft të pasur, ndonëse përgatitet me përbërës të thjeshtë.
Për më tepër, pamja e artë e krem karamelit është tejet ftuese, për të rrëmbyer e shijuar një lugë prej tij.
Përbërësit
1 litër qumësht i freskët
1 gotë e ¾ çaji me sheqer
7 vezë
1 paketë vanilje
1/3 gotë çaji sheqer për t’i dhënë ngjyrë
Përgatitja
- Qumështin e ngrohim së bashku me sheqerin (1 gotë e ¾), derisa sheqeri të tretet. Përpara se të nisë zierja e qumështit, i shtojmë vezët e rrahura më parë dhe vaniljen, dhe i japim qumështit një të zier.
- Pjesën tjetër të sheqerit e hedhim në tigan në zjarr të lehtë me pak ujë, derisa të kthehet në ngjyrë kafe, por pa u djegur. E derdhim sheqerin në tasat ku do të përgatisim krem karamelet. Shtojmë mbi sheqerin qumështin e zier.
- Tasat i vendosim në një tavë me ujë dhe e fusim tavën në furrë me 180 gradë. Piqini në furrë derisa kremi të zërë një kore në pjesën e sipërme.
- Futini tasat në frigorifer dhe prisni derisa kremi të ftohet plotësisht, përpara se t’i shërbeni.
Show Comments (0)