E dimë se çfarë po mendoni. Emri i tyre të drejton tek shteti i Afganistanit, mbase edhe pamja e tyre (pa dashur të tregohemi racistë), por në të vërtetë vendlindja e kësaj ëmbëlsire është… Zelanda e Re!
Nuk dihet shumë mbi historinë dhe origjinën e emrit të kësaj biskote, por mjafton t’i shohësh “Afganët” vetëm një herë, për të kuptuar që janë fort të shijshme!
Çfarëdo ëmbëlsire që përmban çokollatë s’ka si të jetë ndryshe, në fund të fundit.
Përvishni mëngët dhe le t’i hyjmë gatimit!
Përbërësit (për 30 biskota)
200 gr gjalpë
75 gr sheqer
175 gr miell
2 lugë kakao e hidhur, pluhur
50 gr misër i shtypur lehtë
çokollatë e shkrirë, si shtresë
30 thelpinj arra
Përgatitja
- Në një tas të madh rrihni gjalpin me sheqerin derisa të bëhet një krem i plotë dhe i lehtë.
- Sitni sipër tasit miellin dhe kakaon, shtoni misrin e shtypur dhe trazojini mirë. Me këtë masë formoni topa dhe vendosini në një tavë të lyer me gjalpë.
- Kalojini në furrë me 190 gradë për 15 minuta. Nxirrini biskotat dhe lërini të ftohen.
- Pasi të jenë ftohur, vishini ëmbëlsirat me një shtresë çokollatë dhe vëruni përsipër një thelb arre.
Kaq e thjeshtë ishte! Ju bëfshin mirë!
Show Comments (0)