I keni parasysh ato pulat e skuqura qe dalin neper filma – koncepti i fried chicken? Kjo recete eshte si puna e atyre por e bere ne furre per te hequr qafe ate vajin ekstrem qe e karakterizon.
Ju duhen:
- 3 luge kripe
- 8 kofshe pule(pjesa e siperme)
- 2 luge gjalp
- gjysem gote miell
- piper i fresket
Pergatitja:
- E para e punes eshte te merrni nje dore kripe dhe ta tresni ne uje te ngrohte, hidhni kofshet e pules aty (do te preferoj perhere pjesen e siperme te kofshes) dhe futeni mbulojeni me uje dhe akull.
- Lereni disa ore ne firgorifer. Kjo ndihmon te forcohet mishi dhe te mbaje nxehtesi.
- Ngroheni furren ne 200 grade.
- Ngirreni pulen nga firgoriferi dhe thaheni mire. Marinojeni me kripe dhe piper miell dhe shkundi ate qe nuk duhet. Kjo e ben qe te mos kete shume marinime dhe te mos kemi pjese te buta ne siperfaqe.
- Vendosni gjalpin ne tave dhe futeni ne furre te ngrohet.
- Pasi te jete shkrire gjalpi, ne tave vendosni pulen, mundohuni qe mos prekin njera tjetern pasi behet si mish mash pastaj. Pulen vendoseni me lekure poshte.
- Lereni te piqet per 40min – 1 ore.
- pastaj kthejeni po me kujdes mos hiqet lekura! Lereni dhe 20 minuta nga ana tjeter.
- Sherbejeni menjehere duke i hedhur siper piper te fresket.
Do me falenderoni per kete recete…