Tagliatellet me karkaleca dhe zucchini jane nje nder ato pjatat super te famshme. Fatkeqsisht asnjehere nuk arrihen te behen ne shtepi njesoj si ne restorant.
E bukura e kesaj recete eshte se tani nuk eshte me e pamundur. Si u arrit doni te thoni ju? E thjeshte! Kam ngrene shume makarona duke e provuar dhe perfeksionuar kete recete.
Keto jane elementet qe duhet te keni parasysh:
- Problemi numer nje eshte salca. Duke shtuar shume komponente ndjen me shume salcen se sa cdo gje tjeter. Si e tille salcen do ta bejme thjesht me disa pomodorini, pakes qumesht edhe nje pjese te ujit te makaronave
- Problemi numer dy jane karkalecat. Nese i gatuan shume karlaecat behen si gome. Per kete gje do te perdorim koken e karkalecave per shije dhe karalecat do ti shtojme me vone.
- Problemi number tre eshte konsistenca. E keni parasysh sa e mbledhur eshte salca neper restorante? Eshte e tille pasi ne momentin qe e heqin nga zjarri i hedhin pak gjalp siper per ta lidhur.
Perberesit per tagliatelle me karkaleca dhe zucchini
- Karkaleca (duh) – ketu mund te shtoni sa te doni. Nuk keni pse te limitoheni ne 3-4 cope 🙂
- Gjysem kungulleshke mesatare. E prere per se gjati edhe me pas ne copa te vogla
- 2 thelpinj hudher, te prere holle
- Pak qumesht
- 3-4 pomodorini te prera ne gjysem
- Vaj ulliri, kripe, piper
- 1/3 e kutise te Tagliatelleve. Ketu e dini vete, por gjeja qe duhet patur parasysh eshte ku do ti gatuani dhe mos e teproni
Pergatitja:
- Lani dhe pastroni karkalecat. Kokat mbajini menjeane. Bishtat lerini vene nese doni.
- Vendosni ujin e makaronave te behet. Si perhere shtoni kripe.
- Ne nje tigan te madh shtoni vaj dhe vendosni kungulleshkat te behen. Keto do ti skuqim edhe do ti leme menjeane.
- Me qene se kungulleshkat thithin shume vaj, shtoni edhe pak edhe vendosni kokat e karkalecave te skuqen. Keto do leshojne shume shije dhe do na ndihmojne qe cdo gje te kete ate shijen interesante te karkalecave. Lerini 2-3 minuta edhe hiqini nga vaji duke i kulluar mire pasi ai vaji eshte ceshte!
- Ketu duhet te shtoni tagliatellet te behen ne ujin qe vlon. Do ti gatuani rreth 1 minute me pak se sa cfare rekomandon ne paketim. Minuten e fundit do ti gatuajme ne tigan
- Skuqni karkalecat ne vaj – do duan 2-3 minuta ne secilen ane.
- Sapo te jene gati, shtoni hudhren dhe marinojini me kripe dhe piper dhe gatuajini per 30 sekonda
- Shtoni kungulleshkat edhe pomodorini dhe lerini te leshohen pak.
- Hidhini gjysem gote uje nga i makaronave. lereni te vloje sa masa e lengut eshte pergjysmuar.
- shtoni pak qumesht dhe lereni te vloje dhe provojeni per kripe
- Hidhni tagliatellet edhe miksojini. Nese ska shume leng, shtoni pak uje nga makaronat.
- Hiqeni nga zjarri, shtoni pak gjalp dhe miksojini mire
- Sherbejeni menjerhere
Show Comments (0)