Patellxhan ne furre (parmigiana di melanzane)

perberesit per 2 persona:

 

  • 1 patellxhan
  • 1 mozzarella te prere ne feta
  • parmigiano te grire
  • 1 thelpi hudher
  • 200 g salce domate ne copa
  • 4 gjethe borzilok te fresket
  • vaj ulliri
  • kripe, piper sipas deshires
  1. Pritini patellxhanet ne rrathe, te trashe 1 cm, kriposini nga te dyja anet dhe lerini menjane per 30 minuta.
  2. Ne nje tigan te thelle hedhim vaj ulliri, shtojme hudren e prere holle, salcen, borzilokun, kripe, piper dhe i gatuajme per pak minuta sa te shterojne.
  3. Skuqim patellxhanet,
  4. Ne nje tave vendosim nje shtrese patellxhane duke u munuar te mbuloni sa me shume siperfaqe, mbulojeni me nje shtrese salce dhe nje shrese me parmigiano te grire dhe mozzarela, vazhdoni duke perseritur veprimin deri sa te perfundoje me nje shtrese mozzarella dhe parmigiano.

 

Piqeni ne furre per 10 minuta ne 180 C

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Zupa emiliane

E quajmë zupë emiliane, por vetë italianët e quajnë “zuppa inglese”, pra zupa angleze ...

Burger Tradicional i bere ne Shtepi

Burger, aq sa eshte nje tradine amerikane dhe ka nevoje per bbq dhe grille, ...

Diell, Det & Lefkada | Parajsa ngjitur me Jugun tone

Si jeni? Une jam pas pushimesh dhe e shfrytezova kete pjesen e Gushtit per ...

Receta bazike: Pandispanja

Kemi dashur të ndajmë disa receta tortash me ju, por fatkeqësisht krahas recetës së ...