Para 3 vitesh per festen e Krishtlindjeve, mikesha ime me e mire kishte gatuar kete recete qe mua me ngeli mendje.
Eshte kaq e thjeshte dhe e shijshme sa do ju habisi.
Ingredientet:
- 500 g pule, (une kam zgjedhur kofshe dhe trashkofshe)
- 200 g domate te qeruara kutie
- 3 speca te vogla paprika, 1 te kuqe, 1 te verdhe dhe 1 jeshile
- 200 ml vere te bardhe
- 2 thelpinj te vegjel hudher, te prere holle
- kriper, piper, vaj ulliri
Pregatitja:
- pastroni pulen, thajeni me leter kuzhine dhe marinojeni.
- Ne nje gote hidhni 100 ml vere dhe provojeni :o) nuk do ju keshilloja te perdorini per gatim vere te cilen nuk do e pinit edhe vete.
- Ne nje tigan hedhim pak vaj ulliri dhe skuqim hudhren per pak minuta, shtojme domatet, kripe, piper, i vendosim kapakun dhe i lem te gatuhen per 15 minuta ne zjarr te avashet sa te shteroje.
- Nder kohe, pritni specat ne 4 pjese, pastroini nga farat, piqini, pastroini dhe nga lekura dhe se fundmi pritini ne rripa.
- Ne nje tenxhere hidhni pak vaj ulliri, vendosni pulen ne fillim nga ana e lekures, dhe pastaj nga ana tjeter. Skuqeni mire nga te dyja anet, shtojini 100 ml vere qe ka mbetur dhe lereni dhe per 10 minuta ne zjarr,
- me pas shtoni salcen e domateve, specat dhe lerini dhe 10 minuta te tjera.
Show Comments (0)