Carbonara eshte nje pjate Italiane, nga zona e Lazios, Rome, e cila eshte bere e famshme ne mes te shekullit te 20, dhe sot eshte dita e saj.
Per kete pjate mund te zgjidhni pastat qe keni me qejf (do ishte mire qe te zgjidhnit pasta te cilat te ishin pak poroze), zakonish pastat alla carbonara vijne me spaghetti.
Video recipe si me poshte
Perberesit:
- 250 g pasta
- 100 djath pecorino romano
- 150 g Guanciale (eshte produkt mishi i kuruar i pergatitur nga faqet derrit)
- 2 kokrra veze te plota
- 3 te verdha vezesh
- kripe, piper
Pergatitja:
- Rrahim 3 te verdhat e vezeve dhe 2 vezet e plota ne te tas.
- Grim ne rende djathin pecorino romano dhe ja shtojme vezeve, i rrahim mire sa te behet mase kremoze.
- Vendosim pastat te ziejn me kripe,
- Presim ne copa te vogla ose ne kubike te vogla Guancialen dhe i skuqim mire ne tigan te madh pa i shtuar vaj. (mund ta zevendesoni edhe me pancete por mundohuni te zgjidhni nje pjese me shume dhjam)
- Heqim guancialen duke lene yndyren ne tigan, kullojme pastat dhe i shtojme tek yndyra e guanciales i kaurdisim dhe i hedhim piper.
- Kujdesuni qe pastat ti keni hequr nga zjarri po ne njejten hohe te jene dhe te ngrota (jo shume pasi veza mund te mpikset) dhe i shojme masen me veze dhe pkorino.
- I perziejm mire dhe i shtojme guancialen dhe pak piper.
Show Comments (0)