Te djelave per mua ka qene cdo here dreke nga prinderit, por kete specifike, per shume arsye qe i dime te gjithe zgjodha te thjeshtoja pak jeten time me pak pasta. Alternativa tjeter do te ishte nje qasje e lidhur me brunch – por u zgjova shume heret dhe kjo nuk bente sens.
Ne parim ju duhen tre perberes kryesore – elementi qe do te bejme salcen (pesto ne rastin konkret), perberesi qe do ti japim pak aciditet(pasi pesto eshte pak i rende) dhe ai perberesi qe do ta beje superiore – burrata…eh e bukura burrata
Pergatija eshte teper e thjeshte dhe skeni nevoje as per shume para-pergatitje.
- Gatuani pastat tuaja te preferuara – do te rekomandoja ndonje gje te shkurter – dhe gatuani per dy veta.
- 1 min para se pastat te jene gati, hiqini nga zjarri edhe rezervoni pak uje makaronash.
- Ne nje tigan te nxehte me pak vaj ulliri, shtoni ne luge gjelle pesto al Genovese – zgjidhni brandin tuaj te preferuar
- I hidhni pak qumesht ne menyre qe te miksohet thjeshtesisht edhe shtoni pastat bashke me ujin e rezervuar.
- Hiqeni tiganin nga zjarri dhe vazhdoni ti trazoni bashke deri sa makaronat ta thithin te gjithe ujin (ose sa te doni se sipas midese)
- Vendosni neper pjata me pak pomodorini te ndare me katersh dhe cerek burrate.
Show Comments (0)