Pasta me pesto, pomodorini dhe burrata

Te djelave per mua ka qene cdo here dreke nga prinderit, por kete specifike, per shume arsye qe i dime te gjithe zgjodha te thjeshtoja pak jeten time me pak pasta. Alternativa tjeter do te ishte nje qasje e lidhur me brunch – por u zgjova shume heret dhe kjo nuk bente sens.

Ne parim ju duhen tre perberes kryesore – elementi qe do te bejme salcen (pesto ne rastin konkret), perberesi qe do ti japim pak aciditet(pasi pesto eshte pak i rende) dhe ai perberesi qe do ta beje superiore – burrata…eh e bukura burrata

Pergatija eshte teper e thjeshte dhe skeni nevoje as per shume para-pergatitje.

  1. Gatuani pastat tuaja te preferuara – do te rekomandoja ndonje gje te shkurter – dhe gatuani per dy veta.
  2. 1 min para se pastat te jene gati, hiqini nga zjarri edhe rezervoni pak uje makaronash.
  3. Ne nje tigan te nxehte me pak vaj ulliri, shtoni ne luge gjelle pesto al Genovese – zgjidhni brandin tuaj te preferuar
  4. I hidhni pak qumesht ne menyre qe te miksohet thjeshtesisht edhe shtoni pastat bashke me ujin e rezervuar.
  5. Hiqeni tiganin nga zjarri dhe vazhdoni ti trazoni bashke deri sa makaronat ta thithin te gjithe ujin (ose sa te doni se sipas midese)
  6. Vendosni neper pjata me pak pomodorini te ndare me katersh dhe cerek burrate.
Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Sanduicet SMORES me banane

Kush nuk I ka qejf sanduicet? Po tostet? Po SMORE-et? Nese nuk I ke, ...

Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është ...

Oriz i embel me mango dhe arre kokosi

Elementet aziatike ne kuzhinen shqiptare jane teper minimale keshtu qe nje nder gjerat kryesore qe duhet ...

Bëje vetë: Ragù bolonjeze

Nuk e di cilën markë salcash për pasta preferoni, por unë personalisht zgjedh “Barilla”-n. ...

Krem me liker & çokollatë të bardhë

Ndonëse jam fanse e çokollatës se zezë apo me qumësht më tepër, nuk e ...

Receta nga Izraeli: Shakshuka – Vezet si nga Tel Aviv

Shakshuka eshte nje gatim nga tunizia por qe eshte ekxtremalisht e perhapur ne Egjipt, ...