4 rekomandime si te perfeksiononi pastat tuaja

Kjo nuk eshte nje recete, por nje kombinim rekomandimesh per te perfeksionuar pastat tuaja. Lexoni dhe jepini drejtim 🙂

Rekomandimi nr.1: Perfundojeni gatimin ne salce

Ne shume raste kemi pare qe pasi pastat jane gati, i kullojme edhe u hedhim salcen siper. Ndryshojeni pak modelin. Gatuajini pastat nje minute me pak se sa koha e rekomanduar, edhe lerini te gatuhen 1-2 minuta bashke me salcen. Kjo do te lejoje qe salca te ngjitet neper makarona.

Rekomandimi nr 2: Shtoni ne salce pak nga uji i pastave

Sic e lexoni, po fiks. Uji i makaronave lejon qe salca te ngjitet me kollaj me pastat, shton shije edhe ne te njejten kohe, te jep pak kohe nese e ke filluar salcen me perpara dhe makaronat nuk i keni gati

Rekomandimi nr. 3: Pak kripe, piper dhe vaj ulliri

Kete e shikoja perhere Gordon Ramsay qe e bente neper videot e veta, edhe e provova. Makaronat kane nje shije tjeter – kot nuk eshte Gordon ai…

Kjo shmang ate piken kur pastat nuk kane shije fare, edhe salca te mbingop me shije.

Rekomandimi nr. 4: Eksperimentoni

Makaronat jane nje baze, salca eshte nje gje tjeter. Njerez te ndryshem kane shije te ndyshme. Si e tille, sigurohuni te eksploroni receta te ndryshme, ne varesi te perberesve qe keni ne frigorifer

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Fetuchine me kerpudha, asparag dhe parmixhano

Keto recetat gatimi jane aq te thjeshta edhe pse duken sikur cfare jane…e rendesishme ...

Si të përgatisim pasta të freskëta

Kemi dhënë dhjetëra receta pastash, ku vështirësia më e madhe ka qenë përgatitja e ...

6 gabimet qe mund te shmangim gjate gatimit te salmonit

Sot per dreke hengra nje super fileto salmoni dhe mu kujtuan keto detaje mbi ...

Receta bazike: Pulë e skuqur

E hasa këtë recetë me emrin Pula “Maryland”, dhe  ekziston vërtet një gatim i ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...

Receta bazike: Si të gatuajmë midhje

Një nga gjërat bazë që duhet të dini në gatim është se si të ...