Ky post eshte nje tutorial/klase keshillash, duke promovuar llogjiken e te berit sallate dhe jo i fokusuar ne nje sallate specifike, pasi sallatat jane – ne fund te fundit – shume te thjeshta per tu bere, dhe me pak imagjinate personale, teper te shijshme.
-
Perberesit kryesore duhet te jene te thate
Te gjithe perberesit jeshile te sallates kane dy procese: larja dhe tharja jane teper te rendesishme. cdo njeri i lan, por te gjithe harrojne ti thajne. Kur jeshilet thahen, jane tamam krokante sic duhet – mjafton ti thani me leter kuzhine dhe jeni ok. Kjo na nxjerr kollaj tek pika 2
-
Perberes te fresket
Sallata, vete nga koncepti i vete ka nevoje te jete e fresket edhe plot gjalleri nga perberesit. E keni vene re, qe nese keni sallaten jeshile (marulen) prej disa ditesh ajo e humbet formen sapo i hidhni pak vaj ulliri dhe behet pak si jo e kendshme. Kjo vjen pasi perberesi kryesor i kesaj sallate duhet medoemos te jete i fresket dhe deri diku krokant. Nese arrini kete pike, keni hequr gjysmen e dhimbjeve te kokes.
-
Perberesit me shije neturale qe i japin konsitence
Per te shmangunr ato sallatrat teper te forta dhe qe mezi kapen me pirun duhen shtuar disa elemente te bute me konsistence. Te butat jane ato qe i shtojne tonalitet sallates: vezet e zjerra, avokadot, patatet. burrata, mocarela, djathi i bardhe – keto duhet te keni parasysh. Me keto sallata lidhet edhe shija e athet e lakres eleminohet menjehere
-
Ritjani freskine me pak elemente plot leng
Ketu duhet te keni parasysh frutat dhe perimet e lengshme – domatet, kastravecat, manaferra, luleshtrydhe. Nuk para preferoj ti bej shume te lengshme dhe shume te buta bashke sepse behen pak blah– keshtu qe fokusohuni o ne njeren o ne tjeteren.
-
Frutat e thata jane cudiberese
Imagjinoni pak, jeni duke ngrene nje sallate plot jeshile dhe te perime te fresketa, por shija ngelet jo shume “e forte” dhe ne kete kafshaten e fundit ka nje bajame te pjekur dhe te kripur…
-
Surpriza orientale
Erezat e fresketa! keto e bejne e kthejne nje sallate te thjeshte ne Sallate me S te madhe. Shtoni majdanoz te prere hollle, mente, ose qepe te njoma per nje shije me perfekte.
-
Marinimi nuk hidhet thjesht siper
E para e punes duhet ta marinoni thjesht – nje sallate me kaq shume gjera dhe nej marinim te rende, do ju dali jashte kontrollit. E dyta, duhet trazuar mire paraprakisht. Trazojeni sallaten ne nje tas te madh qe mos ta beni ne tavoline – eshte shume here me e thjeshte. Nese doni qe te duket e bukur, trazojeni njehere dhe pastaj dekorojeni. Ama duhet te keni parasysh qe ne perspektiven time nje sallate nuk eshte asnjehere e shemtuar dhe skeni nevoje ta dekoroni.
-
Bonus.
E ku ka me mire se sa ta shoqeroni nje sallate super te fresket me nje Coca-Cola ftohte.
Show Comments (0)