Bëje vetë: Ragù bolonjeze

Nuk e di cilën markë salcash për pasta preferoni, por unë personalisht zgjedh “Barilla”-n. E keni provuar salcën pesto të saj? Ç’të hash!

Megjithatë, sado të mirë të jenë kavanozët me salcë makaronash, të mos harrojmë që në fund të fundit janë salcë në kavanoz; kushedi sa kohë kanë aty, dhe çfarë ka aty brenda, cilado markë qoftë.

Ku ta gjejmë t’i bëjmë gjërat siç na i do zemra, dhe të jemi të sigurt për çfarë fusim në trupin tonë. Gjërat që dëgjojmë këto kohë për ushqimet na e vështirësojnë shumë punën.

Për më tepër, a duhet të theksoj se shija e ushqimit të përgatitur në shtëpi është vite dritë larg ushqimit të gatshëm? Mund ta keni provuar kur ishit më të vegjël; ushqimin e mamit nuk e kalonte gjë.

Salca ragù që do të ndajmë sot me ju shkon për mrekulli me tagliatelle, apo edhe tubat rigatoni, për të mbledhur brenda tyre salcën e pasur.

Nëse doni të eksploroni më tepër receta salcash të njohura për çdo lloj ushqimi, klikoni këtu.

 

Përbërësit (për 4-6 veta)

zarzavate: 1 qepë e madhe, 1 karotë e madhe, 1 kërcell selino, 1 lugë majdanoz, të gjitha të grira hollë

disa lugë vaj ulliri

200 gr mish viçi i grirë

200 gr mish derri i grirë

1 gotë verë e kuqe

1 tas lëng mishi përftuar nga koncentrat dhe ujë të vluar

450 gr domate të freskëta, të qëruara dhe të prera në copa

kripë e piper i zi i bluar

 

 

Përgatitja

  1. Skuqni zarzavatet në një tenxhere me vaj ulliri për 5 minuta. Shtojini mishin e viçit dhe derrit dhe bëni kujdes ta përzieni mirë me lugë druri, pa formuar kokla. Lërini të ziejnë në zjarr mesatar për 5-7 minuta.
  2. Shtoni verën dhe kur kjo të avullojë, hidhni domatet e prera. Lërini të ziejnë për 10 minuta, pastaj shtoni lëngun e mishit të ngrohtë.
  3. Hidhni kripë e piper, ulni flakën dhe ziejeni në zjarr të lehtë për 1 orë – 1 orë e gjysmë, duke e përzier herë pas here. Sa më shumë të ziejë salca, aq më tepër shije do të ketë.

Mos harroni, zgjidhni pasta të trasha për salca të bollshme, po ashtu e kundërta për salcat e lëngshme. Pastat dhe salcat janë në përpjesëtim të drejtë me njëra-tjetrën!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Musakaja tradicionale greke

Nuk është nevoja të bëjmë prezantime për këtë gatim tradicional grek, por i përgatitur ...

Tarta të vogla me çokollatë

Mendonim t’ju jepnim recetën e një ëmbëlsire nga Franca, tejet të bukur në pamje, ...

Receta bazike: Pulë e pjekur sexy

Si e premte që është, duhet një recetë fantastike për të festuar mbylljen e ...

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...

Gatuaj pa Receta Seria 4: Mengjes Vegan me kale dhe tempeh

Ok, une nuk jam vegan, te jemi realist, duket nga postimet e mija por ...

Kruasant: Metoda e shkurtër

A mund të biem të gjithë dakord që kruasantët janë ushqimi i përkryer për ...