Bëje vetë: Ragù bolonjeze

Nuk e di cilën markë salcash për pasta preferoni, por unë personalisht zgjedh “Barilla”-n. E keni provuar salcën pesto të saj? Ç’të hash!

Megjithatë, sado të mirë të jenë kavanozët me salcë makaronash, të mos harrojmë që në fund të fundit janë salcë në kavanoz; kushedi sa kohë kanë aty, dhe çfarë ka aty brenda, cilado markë qoftë.

Ku ta gjejmë t’i bëjmë gjërat siç na i do zemra, dhe të jemi të sigurt për çfarë fusim në trupin tonë. Gjërat që dëgjojmë këto kohë për ushqimet na e vështirësojnë shumë punën.

Për më tepër, a duhet të theksoj se shija e ushqimit të përgatitur në shtëpi është vite dritë larg ushqimit të gatshëm? Mund ta keni provuar kur ishit më të vegjël; ushqimin e mamit nuk e kalonte gjë.

Salca ragù që do të ndajmë sot me ju shkon për mrekulli me tagliatelle, apo edhe tubat rigatoni, për të mbledhur brenda tyre salcën e pasur.

Nëse doni të eksploroni më tepër receta salcash të njohura për çdo lloj ushqimi, klikoni këtu.

 

Përbërësit (për 4-6 veta)

zarzavate: 1 qepë e madhe, 1 karotë e madhe, 1 kërcell selino, 1 lugë majdanoz, të gjitha të grira hollë

disa lugë vaj ulliri

200 gr mish viçi i grirë

200 gr mish derri i grirë

1 gotë verë e kuqe

1 tas lëng mishi përftuar nga koncentrat dhe ujë të vluar

450 gr domate të freskëta, të qëruara dhe të prera në copa

kripë e piper i zi i bluar

 

 

Përgatitja

  1. Skuqni zarzavatet në një tenxhere me vaj ulliri për 5 minuta. Shtojini mishin e viçit dhe derrit dhe bëni kujdes ta përzieni mirë me lugë druri, pa formuar kokla. Lërini të ziejnë në zjarr mesatar për 5-7 minuta.
  2. Shtoni verën dhe kur kjo të avullojë, hidhni domatet e prera. Lërini të ziejnë për 10 minuta, pastaj shtoni lëngun e mishit të ngrohtë.
  3. Hidhni kripë e piper, ulni flakën dhe ziejeni në zjarr të lehtë për 1 orë – 1 orë e gjysmë, duke e përzier herë pas here. Sa më shumë të ziejë salca, aq më tepër shije do të ketë.

Mos harroni, zgjidhni pasta të trasha për salca të bollshme, po ashtu e kundërta për salcat e lëngshme. Pastat dhe salcat janë në përpjesëtim të drejtë me njëra-tjetrën!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Linguine ne tigan

Përbërësit: Gjysma e një paketë makarona linguine ose ndonjë lloj tjetër makarona qe ju ...

Si te gatuajme Frikase – Supa superiore

Koncepti I frikasese perfshin nje super te thjeshte me pule dhe perime qe u ...

Petulla me çokollatë, nga Gordon Ramsay

Ndër shefat më të njohur dhe më intimidues në botë, Gordon Ramsay e ka ...

Pule Teryaki me oriz dhe perime

Salca teriyaki ne fakt eshte nje nder preferuarat e mija. Ne perberje ka nje ...

Receta bazike: Pulë e skuqur

E hasa këtë recetë me emrin Pula “Maryland”, dhe  ekziston vërtet një gatim i ...