Cupcakes me Nutella dhe fruta pylli

Te dalim pak tek tema e embelsirave, mbase tema e preferuar e te gjitheve. Duken si te pa beshme, ose shume te veshtira, ose sikur ca po bejme, por nuk eshte e tille – e vetmja gje e veshtire eshte t’i besh te duken kaq te bukura – se per te shijshme behen aq te mira dhe aq te thjeshta.

Kjo recete nxjerr nje produkt final nje cupcake aq te mire – sa nuk di nga ta nis – aq te shkrifet sa c’te te them. Dmth lexoni dhe hapni syte

Per cupcakes

  • 3 luge vaj (vaji normal eshte ok, por vaj canola ose vaj arre kokosi funksionon me mire – e gjeni ne conad ose ne neranxi)
  • 50 gram gjalpe I lene ne temperature ambienti per 1 ore
  • Gjysem filxhani cokollate gjysem e embel per te gatuar
  • 1 filxhan sheqer
  • 2 veze dhe nje e verdhe e vezes ne temperature ambienti
  • 1 luge caji vanilje
  • Trecerek filxhani + 2 luge miell te ndara
  • Gjysem luge caji sode buke
  • I luge caji maja
  • Gjysem filxhan pluhur kakaoje
  • Gjysem luge caji kripe
  • Gjysem filxhan kos
  • Gjysem filxhan kafe te nxehte ose uje te nxehte

Për mbushjen Nutella:

  • Cerek filxhani Nutella <3
  • Per mbushjen siper:
  • 1 gote e cerek manaferra/mejder/rasberries (mund te perdorni cdo lloj fruit pylli – merrini te ngrira se jane super dhe ato – ose me e keqja – ka luleshtrydhe verdalle – edhe ato perdoren)
  • 2 luge leng limoni
  • 100 gram gjalpe ne temperature ambienti
  • Gjysem luge caji kripe
  • 3 gota e gjysem sheqer pluhur
  • 1 luge gjelle panna per embelsira
  • Cerek filxhani manaferra te kuqe

Per cupcakes

Ngroheni soben ne 180 grade. Me tavat me forma per cupcakes (qe mund ti gjeni nje perdorimshme) vendosni letrat e cupcakes, me pak vaj.

Vajin, gjalpin dhe cokollaten vendosini ne mikrovale dhe shkrijini – cdo 30 sekonda, hiqini, trazojini dhe vendosini. Mundet ti shkrini dhe ne zjarr te ulet, por me mikrovale eshte aq e thjeshte dhe shpejt. Bejeni kete deri sa miksimi te jete konsistent dhe lereni menjeane te ftohtet

Ne nje tas te mesem, kombinoni miellin, soden e bukes, majane, kakaon dhe kripen. Miksojini bashke deri sa jane nje mase konsistente. Lereni menjeane.

Ne nje tas te madh, rrihni vezet, sheqeri ne vaniljen deri sa eshte smooth si teksture. Shtoni miksturen e vajit/gjalpit/cokollates qe tashme eshte ftohur dhe rrihini deri sa te behen bashke. Pastaj shtoni gjysmen e miellit te trazuar dhe gjysmen e kosit, rrihini bashke, shtroni gjysmen tjeter the rihini bashke. SAPO te jete bere bashke, hidhni ujin ose kafen e ngrohte dhe thjesht jepini nje trazim te lehte – eshte e rendesihme mos ti trazoni me shume sec duhet – sapo te jete miksuar mire ndaloni.

Ndajeni ne format dhe futeni ne furre per 16-18 minuta me soben e nxehur tamam.

Hot Tip: Menyra me e mire per te testuar eshte: merrnin nje shkop dhembesh (stucikadent/toothpick) dhe nese duke e future ne qender te cupcakes del I paster – eshte GATI. Lerini te ftohen teresisht para se ti mbushni.

Kur te jete ftohur, prisni nje cope ne mes per secilen dhe mbusheni me 2 luge nutela secilen dhe vendosni siper copen e prere. Lerini menjeane dhe te merrmi me kremin siper.

Per Kremin siper:

Kombinoni manaferrat e kuqe me lengun e limonit ne nje tigan te vogel, Vlojeni ne zjarr te mesem dhe trazojeni here pas here deri sa te behet si forme receli (normalisht duhet ti shtypni pak here pas here). Sapo behet nje miks shume konsistent dhe rri ne luge hiqeni nga zjarri (duhet te ngelet parimisht cerek filxhani pure.

Lereni miksin te ftohtet teresisht – TEPER e rendesishme!

Vendosni gjalpin ne ne nje tas te madh dhe me nje mikser (eshte me e thjeshte) rriheni deri sa te behet nej mase e njetrajtshme – zakonisht 2 minuta. Shtoni puren e ftohur dhe miksojini deri sa te kombinohen bashke – rreth 1 minute – e di do duket shume e cuditshme por mos e vrisni mendjen – shtoni shteqerin pluhur nga nje gote me shpejtesi te ulet. Sapo te keni miksuar te gjithe sheqerin, shtonin panen per embelsira dhe kripen dhe miksojini per 2 minuta me shpejtesi te larte. Kjo do ta trashi kremin dhe do ta beje gati per cupcakes.

Hidheni siper si te doni. Dekorojeni si ta keni qejf.

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Si të përgatisim majonezë

Njerëzit ndahen në 2 kampe kur vjen puna te majoneza. Unë personalisht hyj te ...

Kanë Margarita pak spicy me kastravec

Buddha cfare vape! A eshte normale? Ne mes te shkurtit duhet te benim namin ...

Torta Mimoza

Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, ...

Bëje vetë: Ragù bolonjeze

Nuk e di cilën markë salcash për pasta preferoni, por unë personalisht zgjedh “Barilla”-n. ...