Pas recetës së thjeshtë të cheesecake-ut amerikan, na vjen keq t’ju themi që keni pak më tepër punë me kundërshtarin e kësaj ëmbëlsire klasike, cheesecake-un japonez, apo njohur ndryshe si cheesecake-u pambuk.
Është aq i lehtë dhe i fryrë sa të duket sikur po prek dhe ha re. Normalisht, baza mbetet kremi i djathit, por procesi është shumë më ndryshe se ai amerikan.
Përvishni mëngët dhe fillojmë.
Përbërësit
100 gr gjalpë
120 gr krem djathi
130 ml qumësht
8 të verdha veze
30 gr miell
30 gr niseshte misri
13 të bardha vezësh
130 gr sheqer
Sheqer pluhur për spërkatje
Përgatitja
- Në një tenxhere, shkrini gjalpin, shtoni kremin e djathit dhe qumështin, dhe përziejini derisa të bëhen një masë e njëtrajtshme dhe e lëmuar.
- Rrihni të verdhat e vezëve, dhe duke vazhduar rrahjen, shtoni përzierjen e kremit të djathit, dhe përziejini derisa të njëtrajtësohen.
- Sitni sipër përzierjes miellin dhe niseshtenë, dhe përziejini.
- Rrihni veçmas të bardhat e vezëve derisa të bëhen borë (shumë e rëndësishme), shtoni sheqerin dhe vazhdoni t’i rrihni të bardhat derisa të fryhen, si të jeni duke bërë mafishe. Kjo i jep cheesecake-ut japonez atë fryrjen dhe lehtësinë karakteristike.
- Pjesë-pjesë, shtoni të bardhat e vezëve tek përzierja e vezëve, përziejini, dhe shtoni sërish pjesën e mbetur, derisa e gjithë përzierja e të bardhave të vezës me përzierjen e të verdhave të vezës të jenë bashkuar.
- Në një tavë të thellë rrethore, mbuluar me letër furre, hidhni përzierjen e cheesecake-ut dhe tundeni për të hequr flluska ajri. Tavën rrethore vendoseni në një tavë tjetër, ku keni shtruar në mes 2 letra të bardha kuzhine sipër njëra-tjetrës (për të përhapur nxehtësinë njëtrajtësisht) dhe mbusheni tavën e jashtme me ujë të nxehtë, derisa uji të arrijë te gjysma e tavës rrethore.
- Piqeni në furrë me 160 gradë për 25 minuta, më pas uleni nxehtësinë në 135 gradë dhe piqeni për 55 minuta, derisa të dyfishohet në përmasa.
- Hiqeni cheesecake-un nga furra dhe me kujdes e me doreza mbrojtëse, duhet ta nxirrni nga tava. Vendosni majën e cheesecake-ut në njërën dorë, dhe me dorën tjetër hiqni me kujdes tavën nga ai. Mund edhe ta ktheni mbrapsht në një pjatë, por kjo do t’i shtypte formën e bukur që ka marrë.
Spërkateni me sheqer pluhur dhe shërbejeni me luleshtrydhe të freskëta sa është i ngrohtë.
Show Comments (0)