Të përfitojmë sa jemi në stinë portokallesh, dhe të mos i hamë thjesht të qëruar, ndonëse janë perfektë ashtu siç janë.
Megjithatë, çdo gjë bëhet më e mirë me çokollatë!
Përbërësit
300 gr çokollatë
100 gr sheqer pluhur
250 gr gjalpë
Gjysmë gote liker portokalli ose lëng portokalli nëse s’keni
600 ml ajkë
8 të verdha vezësh
125 gr sheqer
Përgatitja
- Vendosni çokollatën, sheqerin, gjalpin, dhe likerin e portokallit në një enë dhe shkrijini në banjomari, duke i përzier herë pas here. Fikni pastaj zjarrin por lëreni enën brenda në ujin e vluar.
- Rrihni të verdhat e vezëve, hiqni çokollatën nga banjomaria dhe shtojini vezët e rrahura. Bëjini njësh me çokollatën, do t’ju duhen 10 minuta.
- Hidhni aty edhe ajkën dhe mos e rrihni në lëvizje rrethore, por nga lart poshtë, derisa të njëtrajtësohet.
- Vëreni ëmbëlsirën në një enë dhe ftoheni në frigorifer për 3 orë para se ta shërbeni.
Show Comments (0)