Në vend që të zgjidhni salcat e supermarketeve, nuk ju kushton asgjë të përgatisni salcën tuaj të domateve, të bërë në shtëpi, për makaronat tuaja.

E bukura e saj? Bëhet vetëm për 25 minuta dhe është mjaft e shëndetshme!

Nëse doni të eksploroni më tepër receta salcash të njohura për çdo lloj ushqimi, klikoni këtu.

 

Përbërësit

3 lugë gjelle vaj ulliri

400 gr domate të grira në rende

1 lugë gjelle rigon

Kripë dhe piper i zi, sipas shijes

 

Përgatitja

  1. Hedhim të gjitha përbërjet në një tenxhere të ziejnë ngadalë për 20-25 minuta. I trazojmë herë pas here, derisa të trashen.
  2. Kripën dhe piperin alternojeni, duke provuar salcën herë pas here. Sigurohuni që t’i keni hedhur pak në fillim, për t’i shtuar më tepër sipas dëshirës. Mund t’i shtoni dhe borzilok për shije.

Makaronat tuaja do të jenë më të mira se kurrë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Fiksimi Peanut Butter: Biskota me Gjalp Kikirikesh

Ok, kur vjen puna per embelsira, une jam pakez skeptik dhe kam disa probleme ...

Brinjë derri me mjaltë & erëza

Mjalti dhe ketchup-i mund të duken një kombinim i çuditshëm, por mos u tutni ...

Pule me kerpudha, mente dhe copa buke gjigande

Kjo eshte nje pjate pak speciale, me disa hapa por qe e gjitha behet ...

Kofshe Qengji me Salsa Verde dhe Kos me Mente

Kjo recete eshte nje recete qe eshte per 6-8 veta mundesisht. e ndare ne ...