Kek me banane

Keku me banana mund të jetë nga ëmbëlsirat më të shëndetshme. Mund ta shoqëroni me një filxhan kafe, ose mund të shkoni akoma më larg: ta mbuloni me krem apo një shtresë çokollatë, nëse jeni adhurues i saj.

 

Përbërësit

6 banane të shtypura (si pure)

90 gr sheqer kaf

60 ml vaj

2 vezë të rrahura

1 lugë çaji esencë vaniljeje

315 gr miell

½ lugë çaji bikarbonat sode

2 lugë kafe e bluar, e tretur në 4 lugë çaji ujë të nxehtë

Sheqer pluhur

 

 

Përgatitja

  1. Merrni bananet, sheqerin, vajin, vezët dhe vaniljen dhe përziejini bashkë.
  2. Sitni miellin dhe bikarbonatin e sodës bashkë në një tas, dhe përziejini me bananet e shtypura dhe kafenë e tretur.
  3. Masën e përzier mirë hidheni në një formë pjekjeje dhe futeni në furrë me 180 gradë, për rreth 40 minuta, derisa të piqet.

Lëreni të ftohet dhe spërkateni me sheqerin pluhur.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Diell, Det & Lefkada | Parajsa ngjitur me Jugun tone

Si jeni? Une jam pas pushimesh dhe e shfrytezova kete pjesen e Gushtit per ...

Lepur me mustardë dhe trumzë

Nga varietetiet e mishrave që duhet të provoni në jetën tuaj, mishi i lepurit ...

Aperol Spritz me Grapefruit & Vodka

Nje nder aperitivet kryesore italiane dhe nje nder gotat e preferuara edhe neper baret ...

Pasta alla Carbonara 🇮🇹

Carbonara eshte nje pjate Italiane, nga zona e Lazios, Rome, e cila eshte bere ...

Pulë me salcë të thartë dhe të ëmbël

Njerëzit duket se ndahen përgjysmë kur vjen puna te kuzhina aziatike, por gjithashtu, ata ...

Gatuaj pa Receta Seria 6: Vaca frita de pollo kubane si ne south beach

Punoja me nje tip para shume vitesh qe po vazhdonte studimet ne University of Miami ...