Keku do dy gjëra: çokollatë ose fruta. I vetëm nuk të shijon aspak.
Sot do të përgatisim kek me qershi dhe kajsi, duke qenë se kekun me çokollatë e kemi mbuluar.
Përbërësit
45 gr miell tërshëre
60 gr sheqer kaf
125 gr kajsi të grira, të thata
440 gr qershi të grira, të thata
375 ml qumësht i skremuar
325 gr miell
2 lugë çaji kanellë
Përgatitja
- Përzieni në një tas miellin e tërshërës, sheqerin, kajsitë, qershitë, qumështin. Mbulojeni për 2 orë dhe përziejeni herë pas here, derisa të jetë bërë e butë.
- Sitni miellin dhe kanellën, pastaj përziejini me përzierjen e mësipërme.
- Masën e përgatitur hidheni në një enë me formë, dhe piqeni në 180 gradë për rreth 45 minuta, derisa të jetë pjekur mirë.
Show Comments (0)