Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, me panoramën e artë që krijojnë.
Në nder të tyre, po ju japim sot recetën e tortës Mimoza, krejt si lulet në fjalë në pamjen e saj.
Përbërësit (për 6-8 veta)
1 dozë e gjysmë pandispanjë nga receta këtu
1 dozë krem pastiçerie nga receta këtu
200 ml ujë
100 gr sheqer
1 gotëz liker Grand Marnier
Përgatitja
- Pandispanjën ndajeni në 3 shtresa, njëra pak më e hollë se dy të tjerat. Hiqjani me kujdes koren e jashtme shtresës më të hollë dhe grijeni trashë, që të përftoni copëza.
- Zieni bashkë ujin, sheqerin dhe likerin Grand Marnier, për të përftuar shërbet.
- Lageni një nga disqet e mëdhenj të pandispanjës me shërbetin, vendosni një shtresë krem pastiçerie, me shumë sasi në qendër të tortës.
- Vendosni sipër diskun tjetër dhe lyejeni të gjithën, edhe në anë, me kremin e mbetur.
5. Copëzat e pandispanjës së grirë shtrojini sipër me spatula, për të krijuar efektin e lules mimoza.
Show Comments (0)