Nga recetat kryesore të pastiçërisë që duhet të dini, në jeni fans i përjetshëm i ëmbëlsirave, është padyshim receta e kremit të pastiçerisë.
Mund ta përfshini në kek e pufka brumi, apo thjesht ta konsumi siç është, nëse e dashuroni shumë!
Përbërësit (për 0.5 l krem)
5 të verdha vezësh
150 gr sheqer
40 gr miell (tipi 00)
0.5 l qumësht
1 stekë vanilje
Përgatitja
- Rrihni të verdhat e vezëve me sheqer dhe kur të zbardhet i shtoni miellin.
- Zieni qumështin me stekën e vaniljes, hiqeni stekën dhe shtojeni qumështin te vezët me sheqer e miell.
- Përzierjen vëreni në zjarr të ulët, duke e zier vazhdimisht derisa të mpaket.
- Hidheni kremin në një tas dhe lëreni të ftohet, mbuluar me plastmas, për të shmangur formimin e një cipe.
Show Comments (0)