Kemi dashur të ndajmë disa receta tortash me ju, por fatkeqësisht krahas recetës së tortës duhet të përfshinim edhe atë pandispanjës, bazës së tortës. Si t’jua themi ndryshe… përtonim pak.

Megjithatë, ja ku po ju shkruajmë sot recetën e këtij keku, dhe në recetat e mëvonshme të tortave do të referohemi gjithnjë këtu, për të mos përsëritur të njëjtën gjë çdo herë.

Mund të vini që tani imagjinatën tuaj në punë dhe të caktoni vetë ç’do t’i shtoni pandispanjës tuaj. Çokollata s’dështon kurrë.

 

Përbërësit (për 6 veta)

6 vezë

160 gr sheqer

Lëkura e grirë e një limoni

90 gr miell (tipi 00)

Pak kripë

80 gr miell patatesh

 

Përgatitja

  1. Rrihni vezët me sheqer, direkt në një tenxhere të vogël dhe në banjomari, ngrohini derisa të fryhen dhe të bëhen me shkumë.
  2. Hiqeni tenxheren nga zjarri, shtoni lëvoren e grirë të limonit dhe vazhdoni ta rrihni derisa të ftohet.
  3. Shtoni miellin e situr me kripë dhe miellin e patateve, përziejini me shumë kujdes që të mos ulni vezën e rrahur, me lëvizje të lehta.
  4. Hidheni brumin në tavë të bërë me gjalpë e miell. Piqeni në furrën tashmë të nxehur me 160 gradë, nxehtësi që i vjen vetëm nga poshtë, për 40 minuta.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Fileto pule furre me perime.

Si te gatuajme Fileto pule te furres me perime.

Ne baze te ides e te ngrenit shendetshem dhe pa shume kalori vjen receta ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...

Burger Tradicional i bere ne Shtepi

Burger, aq sa eshte nje tradine amerikane dhe ka nevoje per bbq dhe grille, ...

Pasta me spinaq dhe domate ne nje tigan

Ditet e javes jane perhere te veshtira per te gatuar dhe per te gjetur ...

Pufka me djathë Parmixhan

Këto pufka më kujtojnë disa “qofte” me djathë, që i marr sa herë ndaloj ...