E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë.

Për më tepër, në këtë mes nuk kemi të bëjmë me gjë tjetër veçse me fruta (me sheqer), dhe është më argëtuese t’i konsumosh ato në trajtë akulloreje!

 

Përbërësit (për 6 persona)

70 ml lëng limoni

450 gr mjedra të freskëta

250 gr sheqer pluhur

 

 

Përgatitja

Për të përgatitur sorbeton, ju duhet vetëm të shtoni përbërësit në një mikser dhe t’i përzieni derisa të bëhet një masë homogjene.

Hidheni masën në një kuti plastike dhe mbajeni në frigorifer, derisa të ngrijë.

Shërbejeni si akullore.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Ëmbëlsira me luleshtrydhe dhe maskarpone

Djathi e ka gjetur prej kohësh vendin e tij në ëmbëlsira, po të mendojmë ...

Brownie vegane (sërish të shijshme)

Kam konsideruar seriozisht që ta provoj kuzhinën vegane, me hovin që ka marrë vitet ...

Strudel me molle

Si te gatuajme Strudel me molle

Tashi qe po na afrohen dhe festat te gjithe duan ate gjene e embel ...

Wrap multi-funksional me nje super salce

Wraps-et jane nje nder zgjidhjet me multi funksionale qe mundeson nje fleksibilitet fantastik edhe ...

Një “mesazh” për ty këtë Shën Valentin

Është e habitshme se sa gjëra unike mund të krijosh me petë sfoliat dhe ...