Ëmbëlsirat me shtresa mund të jenë nga ëmbëlsirat më argëtuese në përgatitje, por domosdo, edhe nga më të shijshmet.
Sot jemi inspiruar nga çokollata “Twix”, sepse në ka gjë që kemi mësuar nga ajo, është që 1 shtresë biskotë + 1 shtresë karamel + 1 shtresë çokollatë është magjike. Në ëmbëlsirën e sotme, ne do të rikrijojmë të njëjtën gjë.
Biskotat “Twix” që do të përgatisni do të gllabërohen sa hap e mbyll sytë, me shumë mundësi nga vetë ju!
Përbërësit
Për biskotën
170 gr gjalpë pa kripë
100 gr sheqer pluhur
280 gr miell gjithë-përdorimësh
Për karamelin
2 kanaçe qumësht i kondensuar
100 gr sheqer pluhur
220 gr gjalpë pa kripë
Për çokollatën
120 gr copëza çokollate e zezë
50 gr krem qumështi
Përgatitja
1. Nxeheni furrën në 180 gradë. Vendosni një letër furre mbi një tavë pjekjeje që keni, me përmasa 33 x 22 cm.
2. Në një tas, rrihni gjalpin derisa të bëhet një krem i fryrë. Hidhni sheqerin pluhur dhe përziejini derisa të kombinohen. Shtoni dhe miellin dhe përzieni, derisa të bëhet brumi.
3. Vendoseni brumin në tavë dhe shpojeni me pirun. Piqeni për 20 minuta, derisa të ketë ngjyrë të artë. Lëreni të ftohet.
4. Për karamelin, shtoni në tenxhere qumështin e kondensuar, sheqerin dhe gjalpin. Vëreni të ziejë në zjarr të ulët derisa të arrijë pikën e zierjes (pas 9-10 minutash), dhe më pas gatuajeni për 15 minuta duke e përzier, në mënyrë që të mos digjet. Kur të bëhet gati, mund të hiqet lehtësisht nga tenxherja, do të ketë ndryshuar ngjyrë dhe do të jetë më i trashë. Përzieja duhet të ketë trashësinë e majonezës.
5. Shtojeni karamelin mbi biskotat dhe ftoheni në frigorifer derisa të ngurtësohet.
6. Bëni çokollatën e shkrirë: Zieni kremin e qumështit derisa të arrijë pikën e zierjes dhe shtoni copat e çokollatës duke i përzier, për t’i shkrirë. Shtojeni çokollatën mbi karamelin e ftohur.
7. Futini biskotat në frigorifer për 1-2 orë. Priteni ëmbëlsirën në katrorë të vegjël.
Show Comments (0)