Banane me çokollatë & sprinkles

Gjithmonë duam rezultatin më të mirë me mundin më të pakët, dhe gatimi nuk është më ndryshe në këtë pikë.

Për fatin tonë të mirë, kombinimi fruta + çokollatë nuk dështon kurrë, dhe duke qenë se frutat i kemi gati tashmë, na ngelet vetëm të shkrijmë çokollatën!

Mos harroni edhe toppings!

 

Përbërësit
4 banane
8 shkopinj akulloresh
250 ml çokollatë e shkrirë
1 lugë vaj kokosi
Sprinkles shumëngjyrëshe

Përgatitja
1. Vendosni letër furre mbi një tavë dhe lëreni mënjanë.
2. Prisni fundet e bananeve për t’u dhënë gjatësi të barabartë, më pas ndajini më dysh. Vendosni nga 1 shkop në secilën banana, vendosini mbi tavë dhe ftohini në frigorifer për 2 orë.
3. Përzieni çokollatën e shkrirë dhe vajin e kokosit.
4. Fusni bananet e ngrira në çokollatë, më pas rrotullojini në sprinkles.
5. Vendosini sërish në tavë dhe ftohini për 15 minuta, derisa çokollata të ngrijë.

Mund të zgjidhni edhe arra, arrë kokosi apo lajthi të thërrmuara në vend të sprinkles-ave.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Receta klasike: Tiramisu!

Personalisht, jam fanse e madhe e ëmbëlsirave me ëmbëlsi dhe hidhësi brenda tyre. Nuk ...

Pasta me Domate te fresketa, Borzilok & Parmesan

Kjo eshte nje nga ato recetat e gjysheve dhe/ose ato pjatat me pasta al ...

Linguine qe kafshojne me ullinj, kaperi dhe achuge

Zakonisht makaronat ne kemi nje “strukture” qe perdorim – makarona, salce domatesh dhe gjera ...

Te gatuash per veten: Seria 3 – Receta ne nje tigan

Nje nder gjerat me te tmerrshme qe ekzistojne sot ne mendimin tim jane larja ...

Receta nga Izraeli: Shakshuka – Vezet si nga Tel Aviv

Shakshuka eshte nje gatim nga tunizia por qe eshte ekxtremalisht e perhapur ne Egjipt, ...

Pulë me salcë të thartë dhe të ëmbël

Njerëzit duket se ndahen përgjysmë kur vjen puna te kuzhina aziatike, por gjithashtu, ata ...