Nuk ka nevojë për prezantim kur vjen puna te hallva, kjo ëmbëlsirë e huazuar nga Lindja, që ende preferohet në Shqipëri. Çdo zonjë shtëpie ka recetën e saj personale të hallvës, ndonëse ngelet një ëmbëlsirë e thjeshtë, që rrotullohet vetëm tek pak përbërës.
Përbërësit
1 gotë çaji grurë i shtypur
1/3 gotë çaji vaj bimor
2 lugë gjalpë
2/3 gotë çaji bajame të qëruara
3 gota çaji qumësht
4 lugë sheqer
Përgatitja
- Në vaj skuqim grurin dhe bajamet në zjarr të dobët, derisa të marrin një ngjyrë të verdhë të errët. I shtojmë pastaj gjalpin.
- Qumështin me sheqer e ziejmë dhe ia shtojmë menjëherë përzierjes me grurë. I përziejmë, i vëmë kapak dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të dobët.
- Pasi të ketë zier, hallvën e derdhim në forma të posaçme dhe e lëmë të ftohet. E spërkasim me sheqer pluhur.
Show Comments (0)