Ua dëgjojmë shpesh amerikanëve si term “chocolate chip cookies”, dhe me shumë mundësi këto janë biskotat e tyre të preferuara. Me shumë të drejtë, për mendimin tonë.
Çokollata nuk duhet të mungojë nëpër ëmbëlsira, por sidomos në biskota. Biskotat me copa çokollate që do të trajtojmë sot, janë perfekte për në mëngjes, me një gotë qumësht ku mund t’i ngjyeni e t’i shijoni.
Madje, aq të thjeshta sa janë për t’u përgatitur, nuk është nevoja t’i gatuani një natë përpara.
Përbërësit (për afro 35 biskota)
200 gr sheqer
225 gr gjalpë
250 gr miell
Çerek luge kripë
2 të verdha vezësh
200 gr çokollatë që shkrihet në copa
Përgatitja
- Bëni bashkë sheqerin, gjalpin, miellin, kripën dhe të verdhat e vezëve në një makinë përzierëse.
- Hidheni përzierjen në një tas të madh, dhe duke vazhduar ta përzieni, shtoni copat e çokollatës. Zini me kujdes brumin.
- Në një tavë të lyer me gjalpë, vendosni brumin lugë-lugë, duke i shtypur pastaj me një pirun të bërë me miell.
- Vëreni tavën në furrë në 180 gradë për 12-15 minuta, derisa biskotat të marrin ngjyrë, por duke qenë ende të buta.
- Hiqini nga furra, lërini të pushojnë për 2-3 minuta, pastaj ftohini në rrjetë për ëmbëlsira.
Mos harroni t’i ngjyeni biskotat në qumësht, për t’ua shtuar edhe më tepër shijen.
Show Comments (0)