Tortë me fruta pylli

Të hidhemi nga anët e shëndetshme të gatimit tani, me që u bënë disa ditë që kemi hyrë në vitin 2018.

Po ashtu, nëse jeni të gatshëm të bëni një vit të tërë “shëndetshmërisht”, kemi organizuar një plan të përshtatshëm, të ndarë sipas muajve për ju, të cilin mund ta kontrolloni duke klikuar këtu.

Kalojmë te ëmbëlsira e shëndetshme e kësaj radhe, një tortë e shijshme dhe fare e thjeshtë për t’u përgatitur, me fruta pylli. Shkon shumë me kafen apo kapuçinon tuaj të mëngjesit!

 

Përbërësit (për 6 veta)

200 gr gjalpë

200 gr sheqer

4 vezë

pak kripë

250 gr miell (tipi 00)

400 gr fruta pylli (luleshtrydhe, manaferra, mjedra, boronica)

40 gr sheqer pluhur

Përgatitja

  1. Rrihni gjalpin e zbutur me sheqer dhe, kur të keni përftuar një krem kompakt, shtojini të verdhat e vezëve (një e nga një), kripën dhe të bardhat e vezëve të rrahura si dëborë. Shtoni me kujdes miellin dhe përziejeni mirë.
  2. Bëjeni me gjalpë dhe me miell tavën, hidhni brumin dhe shpërndani 300 gr fruta pylli. Një pjesë e frutave thithet nga brumi, pjesa tjetër mbetet në sipërfaqe.
  3. Futeni tavën për 1 orë në furrën e nxehtë, në 180 gradë.
  4. Nxirreni nga furra dhe shërbejeni të vakët, të pluhurosur me sheqer pluhur dhe me garniturë frutat e mbetura të pyllit.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Rizoto

Si te gatuajme Rizoton perfekte.

Rizotoja eshte nje nga ato gatimet qe nqs behet ne menyren e duhur eshte ...

Zog pule ne furre me perime

Nje recete fantastike per nje darke per kater persona, ose edhe per tre nese ...

[Gallery] A hole in one – Cute Fried eggs with a hat

Also known by waay to many creative names “toad in the hole”, “gashouse eggs”, ...

Si te gatuajme Fileto Vici ne tigan

Kam pershtypjen qe nese keni lexuar postimin e fundit, Receten Biftek me gjalp dhe perime ...

Pancakes me Kungulleshka

Me qene se eshte sezoni, le te rekomandojme disa receta sezonale. Kungulleshkat jane ato perime ...