Biskotat “Afgan” (por jo nga Afganistani)

E dimë se çfarë po mendoni. Emri i tyre të drejton tek shteti i Afganistanit, mbase edhe pamja e tyre (pa dashur të tregohemi racistë), por në të vërtetë vendlindja e kësaj ëmbëlsire është… Zelanda e Re!

Nuk dihet shumë mbi historinë dhe origjinën e emrit të kësaj biskote, por mjafton t’i shohësh “Afganët” vetëm një herë, për të kuptuar që janë fort të shijshme!

Çfarëdo ëmbëlsire që përmban çokollatë s’ka si të jetë ndryshe, në fund të fundit.

 

Përvishni mëngët dhe le t’i hyjmë gatimit!

 

Përbërësit (për 30 biskota)

200 gr gjalpë

75 gr sheqer

175 gr miell

2 lugë kakao e hidhur, pluhur

50 gr misër i shtypur lehtë

çokollatë e shkrirë, si shtresë

30 thelpinj arra

 

Përgatitja

  1. Në një tas të madh rrihni gjalpin me sheqerin derisa të bëhet një krem i plotë dhe i lehtë.
  2. Sitni sipër tasit miellin dhe kakaon, shtoni misrin e shtypur dhe trazojini mirë. Me këtë masë formoni topa dhe vendosini në një tavë të lyer me gjalpë.
  3. Kalojini në furrë me 190 gradë për 15 minuta. Nxirrini biskotat dhe lërini të ftohen.
  4. Pasi të jenë ftohur, vishini ëmbëlsirat me një shtresë çokollatë dhe vëruni përsipër një thelb arre.

 

Kaq e thjeshtë ishte! Ju bëfshin mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Kek me qershi dhe kajsi

  Keku do dy gjëra: çokollatë ose fruta. I vetëm nuk të shijon aspak. ...

Si te gatuajme Sufle Spinaqi

Kjo eshte nga ato recetat teper borgjeze por qe ngelet aq e thjeshte ne ...

Super smoothie me avocado, kale, ananas dhe arre kokosi

  Gjysem avocado, kale te prere ne copa, disa copa ananasi (une I preferoj ...

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

“Oriz i zi” me çokollatë

S’merret vesh moti! Nga një fundjavë ku të gjithë ishim në plazh, duke marrë ...

Tortë me gjizë dhe fruta pylli

Receta e sotme nuk kërkon fort mund për t’u përgatitur, po të përjashtojmë pandispanjën ...