Patatet në furrë, në modelin normal, janë kryesisht si të zjerra dhe të buta. Çëshjta është, si të bëjmë patate te furrës, që janë si ato të skuqura (krokante) dhe pa pjesën jo shumë të shëndetshme që sjell skuqja në vaj.
E di sa e thjeshtë është?
Ju duhen
- Patate (duh)
- Kripë, piper, rozmarinë, rigon, hudhër pluhur dhe paprika
- Pak vaj ulliri
Përgatitja
- Nxehni furrën në 220 gradë
- Pritini patatet në mënyrë që të rrinë në këmbë vetë.
- Në një tas të madh, hidhini patatet e prera, shtoni të gjitha erëzat, pak vaj ulliri dhe trazojini mirë. Këtë pikë mos e shmangni. E di që do bëhet një enë pis, por është tepër e rëndësishme të marinohen patatet si duhen.
- Vendosni një nga një në tavë. Sigurohuni që mos prekin njëra tjetrën(!!!!) dhe të rrinë në këmbë.
- Futini në furrë për 30-40 minuta, ose deri sa të duken si në foto.
Kaq ishte. E shikoni sa e thjeshtë është? Mund ti hani ashtu, ose të bëni ndonjë salcë për të ngjyer. Të ngrohta ama skanë nevojë për asgjë.
Show Comments (0)