Ky specialitet indian ka shume e shume zgjidhje per tu gatuar, por modeli im eshte teper I thjeshte. Ne Delicious nuk merremi me gjera jashte standardeve dhe skemi nevoje te blejme gjysmen e supermarketit per te gatuar nje vakt. Cdo gje thjesht e bukur.
Receta eshte ne dy faza. Gatimi I pules dhe gatimi I salces. Per secilen nga keto hapa ju mund te zgjidhni perberesit tuaj por une do ju shpjegoj parimin.
Pula duhet te gatuhet ne tigan pa shume vaj (ose zgare) e marinuar me paprika, spec djeges, kripe dhe piper
Salca ne parim eshte gjalp, salce domatesh dhe kombinim erezash.
Kjo recete eshte djegese dhe shijohet e tille. Alternativat jo djegese, humbasin ate shijen orientale.
Per kete recete do ju duhen:
- Fileto pule, ose kofshe pule. Eshte e rendesishme te priten ne kubike dhe te jene pa lekure dhe kocka.
- Salce domatesh (pure domatesh, domate te grira)
- Nje kallep gjalp (50gr)
- Pak xhinxher I shtypur
- Pak qepe te prera holle
- Pak Hudher te shtypur
- Ereza te konceptit indian (garam masala, tikka masala – ose cfare te keni permbare – une kisha tikka masala)
- Paprika
- Piper I kuq djeges(cayenne)
- Pak kos
- Pak qumesht
Pergatitja:
- Marinoni pulen me kripe, piper, paprika dhe piper te kuq djeges. Hidhini pak vaj ulliri ne marinim
- Skuqeni ne tigan (ose zgare)
- Ne nje tigan tjeter, me zjarr te mesem-larte hidhni gjalpin, hudhrat, xhinxherin, qepet dhe marinojini me pak paprika dhe kripe. Skuqini deri sa te jene fragrante.
- Me pas shtoni salcen e domateve dhe erezat indiane.
- Lereni te gatuhet per 5-10 minuta, ku salca te jete formuar mire.
- Shtoni pulen dhe gatuajeni per 5 minuta te tjera
- Mund ta shoqeroni me pak kos per te freksuar shijen dhe normalisht oriz.
Nje zgjidhje ideale per tu shoqeruar me nje Coca-Cola te ftohte akull.
Show Comments (0)