Pancakes me Kungulleshka

Me qene se eshte sezoni, le te rekomandojme disa receta sezonale. Kungulleshkat jane ato perime qe i ben si te duash. Te shkuqura, ne furre, te mbushura, ne gjelle…si ti doni!

Ne konceptin standard te pancakes jane perberesit e embel ata te cilet kryesisht favorizohen, por sot, do te fokusohemi ne ato te kripur. Eshte e rendesishme, pasi, te pakten per mua, sidomos kur eshte nxehte nuk para zgjohem me deshiren e te ngrenit gjera te embla ne mengjes. Ajo deshire ama rritet gjate dites…ca me bo…

Per kete do ju duhet te grini rreth 3-4 kungulleshka dhe gjysem patate. Keto vendosni ne nje kulluese qe te kullohet uji i tepert. Gjate kesaj kohe, rrihni nje veze, prisni pak majdanoz dhe zestin e nje limoni.

Tani ne kete pike eshte e nevojshme te shtypni miksin e patates dhe kungulleshkave ne menyre qe te hiqni ujin e tepert. Kete e beni ne nje peshqir te holle, ose garez. Si ta keni me permbare.

Pasi t’i shtypni, kombinojini te gjithe perberesit bashke dhe ne kete pike do beni sic gatuani pankakes normale.

Shtoni pak gjalp ne nje tigan. sapo te nxehet, hidhni nje luge nga miksi. Duke qene se eshte nje miks shume i shperbere, eshte e rendesishme ta shtypni pak, pasi sa me e holle eshte, aq me mire dhe me krokante.

Gatuajini 2 nga 2. Sherbejeni menjehere duke i hedhur siper pak kos te ftohte.

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Omlette du Formage (aka Omlete me djath)

Mengjesi i se Dieles mund mund te jete i thjeshte dhe elegant, gjithashtu omeleta ...

Caj Jeshil

Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen ...

S’mores: Biskota, marshmallow dhe çokollatë

Ne shqiptarët s’e kemi fort të përhapur kulturën e kampingut, dhe aq më pak ...

Pufka me djathë Parmixhan

Këto pufka më kujtojnë disa “qofte” me djathë, që i marr sa herë ndaloj ...