Me qene se eshte sezoni, le te rekomandojme disa receta sezonale. Kungulleshkat jane ato perime qe i ben si te duash. Te shkuqura, ne furre, te mbushura, ne gjelle…si ti doni!
Ne konceptin standard te pancakes jane perberesit e embel ata te cilet kryesisht favorizohen, por sot, do te fokusohemi ne ato te kripur. Eshte e rendesishme, pasi, te pakten per mua, sidomos kur eshte nxehte nuk para zgjohem me deshiren e te ngrenit gjera te embla ne mengjes. Ajo deshire ama rritet gjate dites…ca me bo…
Per kete do ju duhet te grini rreth 3-4 kungulleshka dhe gjysem patate. Keto vendosni ne nje kulluese qe te kullohet uji i tepert. Gjate kesaj kohe, rrihni nje veze, prisni pak majdanoz dhe zestin e nje limoni.
Tani ne kete pike eshte e nevojshme te shtypni miksin e patates dhe kungulleshkave ne menyre qe te hiqni ujin e tepert. Kete e beni ne nje peshqir te holle, ose garez. Si ta keni me permbare.
Pasi t’i shtypni, kombinojini te gjithe perberesit bashke dhe ne kete pike do beni sic gatuani pankakes normale.
Shtoni pak gjalp ne nje tigan. sapo te nxehet, hidhni nje luge nga miksi. Duke qene se eshte nje miks shume i shperbere, eshte e rendesishme ta shtypni pak, pasi sa me e holle eshte, aq me mire dhe me krokante.
Gatuajini 2 nga 2. Sherbejeni menjehere duke i hedhur siper pak kos te ftohte.
Show Comments (0)