Receta Indiane: Pule me Curry dhe oriz

E di qe jam fiksuar me keto recetat orientale, por le te jemi realist, jane fantastike! Pertej se fantastike jane kaq te thjeshta per tu gatuar sa nuk di cte them.

Ju duhen:

  • Fileto pule e prere ne kubike te vegjel
  • Curry (ai pluhuri I verdhe)
  • Qumesht arre kokosi (e gjeni kudo) Do ju duhet nje kavanoz.
  • Qepe, dhe hudhra te grira holle.
  • 1 gote oriz, 2 gota uje
  • Kripe, piper, vaj ulliri, paprika

Pergatitja:

  1. Ne nje tigan te nxehte, hidhni pak vaj ulliri dhe shtoni hudhrat dhe qepet e prera
  2. Marinojini me kripe, piper dhe vaj ulliri.
  3. Sapo te jene pak te zbutura, hidhni copat e filetos te pules dhe 1 luge te vogel curry. Tashi mund tu duket pak, por ne fakt curry ka nej shije shume te forte dhe nuk duhet te perdorni shume.
  4. Ne kete rast mund te shtoni edhe pak spec djeges per ta bere me interesant.
  5. Sapo pule te jete skuqur shtoni qumeshtin e arrest e kokosit dhe lereni te gatuhet deri sa te pergjysmohet si mase
  6. Gjate kesaj kohe, ne nje tenxhere te vogel, shtoni 1 gote oriz, 2 gota uje dhe pak vaj ulliri. Vlojeni dhe pastaj uleni temperature ne te ulet-mesme dhe mbulojeni me kapak. Nga ky moment ju duhen 15-17 minuta dhe orizi eshte gati.

Sherbejini te ngrohte dhe shoqerojeni me nje Coca-Cola super te ftohte.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Kek me cokollate si neper filma

I keni parasysh ato keket me cokollate, ose suffleete fantasike ose cfare do lloj ...

Caj Jeshil

Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen ...

Çyreku i Pashkëve

Vite më parë, për njëfarë kohe, mamaja e kishte zakon të na blinte çyrek ...

Zupa emiliane

E quajmë zupë emiliane, por vetë italianët e quajnë “zuppa inglese”, pra zupa angleze ...

Pule me mustarde, mjalte, rozmarine dhe patate

Sic mund ta keni vene re, recetat e pules jane te preferuarat e mija, ...

Kasatë me fruta

Nuk më kishte rënë ndërmend të grija dhe ngrija fruta, derisa u ndodha një ...