Tirane moj tirane…nje pjate e servirur e nxehte dhe pa perime, e marinuar me pak pluhur dhe pak monoksid karboni me nje garniture trafiku…cte hash..
Nejse, kjo vjen prej nje te hene paradite ne trafik, ku skishte kondicioner makine qe te bente derman dhe e shoqeruar me pak pune. Nuk eshte aq keq jo…
Pyejtja e dites, pertej recetave, a hahet shendetshem neper restorantet e Tiranes? Nese je dikush qe, shpenzon drekat jashte, dhe qellon qe duhet te hash sa andej e kendej…si ja ben?
Pergjigja standarde do te ishte: Hajd mo, bej si bej…
JO!
Ne jemi nje popull ku kultura e restoranteve karakterizohet nga dy ekstreme:
- Koncept Gostije
- Koncept Haute Cousine me te futme – se eshte e mire dhe ti nuk merr vesh…
Te dyja konceptet, te bejne ty nje person me bark, me yndyrna te larta ne gjak dhe me disa rekomandime nga doktori kur ben check up-in per te vene duart ne koke…
Ndoshta dhe jam edhe une shume ekstrem, por kur po mendoja sot per dreke se ku doja te shkoja, sikur spo me ngjiste shume ideja. Normalisht, perhere ka nje zgjidhje, dhe ideale…te gatuajme vete! Por jo nga ato pikat ekstreme sic na karakterizojne…nuk do hame hic jashte per 1 muaj, dhe pastaj i fut dy sufllaqe ne 4am dhe ankohesh pse te dhemb stomaku!
Baby steps! Ka nje qerre me receta ne delicious.al, nga mengjese, dreka dhe darka. Mjafton te provoni dhe te perpiqeni.
Nese dikush ja ka arritur, me thoni…se plasa!
hajd nje vete te mbare
Show Comments (0)