Koncepti i truffle lidhet ngushte me nje cokollate te zbutur me pak gjalp dhe te integruar me nje perberes tjeter. Kete rast do qendrojme pak larg gjerave super te embla (pasi te embel jemi vete) dhe do perdorim lajthite dhe cokollaten e zeze – kombinimi hyjnor. Formen mund t’ia jepni si te doni por receta dhe masat jane afersisht si me poshte:
Perberesit:
- 200g lajthi te copetuara dhe te tostuara ne nje tigan me zjarr te larte;
- 200g cokollate te zeze (ketu tregohuni pak doreleshuar pasi suksesi I kesaj recete varet vetem nga ky perberes);
- 150ml krem (1/4 gjalp, 3/4 qumesht te ngrohur deri ne vlim dhe te lene te ftohet);
- 2 luge whiskey (plus pak extra per veten tuaj gjate pergatitjes);
- 1 luge te vogel ekstrakt vanilje (ose 2 luge pluhur).
Pergatitja
- Vendosni cokollaten e copetuar ne nje tast te madh qe duron te nxhehtin. Vloni kremin dhe pastaj hidheni siper cokollates. Trazojeni deri sa cokollata te jete shkrire teresisht (nuk e keni idene sa e thjeshte eshte nese cokolalta eshte e lene ne temperature ambienti – mos e beni si une qe u copetova)
- Shtoni whiskey, vaniljen dhe gjysmen e lajthive. Mbuloheni me leter plastike dhe futeni ne frigorifer per rreth nje ore deri sa te jete forcuar.
- Kur te jete gati, me nje luge, formoni cop ate vogla. perdora kube te vogla se ishin me te thjeshte dhe dukeshin me bukur dhe hidhini siper pjesen tjeter te lajthive. Normalisht ato nuk do ngjisin si neper filma dhe video, keshtu qe shtypeni pakez me dore vete :P.
- Vendosni prape ne frigorifer per rreth nje ore dhe athere jane GATI.
Forma eshte ne doren tuaj. E rendesishme eshte qe te keni mundesi ti beni sic duhet pasi shija, do jete perhere aty. Gjithashtu whiskey eshte perhere opsional, por per te qene tamam ashtu sic duhet, ka nevoje per pakez alkool.
Show Comments (0)