Si te gatuajme Fileto Pule Tikka Masala.

Fileto pule Tikka Masala

Fileto Pule Tikka Massala eshte nje gatim tradicional indian shume i perhapur neper bote. Kjo pjate ka formen e gjelles me nje salce kremoze, pikante dhe ngjyr portokalli.

Per te gatuar kete pjate ju nevojiten:

  • 6 thelpinj hudher
  • 4 luge caji xhinxher i prere holle
  • 4 luge caji turmeric
  • 2 luge caji garam masala
  • 2 luge caji koriander
  • 2 luge caji kumin
  • 500 gram kos
  • 1 luge gjelle kripe
  • 1 kile gjokse pule, te prere ne gjysem
  • 3 luge vaj ulliri
  • 1 qepe te grire holle
  • 80-100 gram tomato paste
  • 1/2 luge caji piper i kuq
  • 8 kokra domate te prera
  • 2 gota qumesht
  • 4 luge majdanoz.

Ne nje tas hedhim hudhren, turmeric, garam masala, koriander, kumin dhe e perzjejme. Ne nje tas tjeter hedhim kosin, kripe dhe gjysmen e perzjerjes se errezave, me pas shtojme pulen duke e perzier. Pula lihet te marinohet per 4-6 ore ne frigorifer.

Ne nje tigan hedhim qepen, salcen e domates, piperin derisa qepa te jet zbutur. Shtojme gjysem e mbetur nga perzjerrja e erreza dhe e leme te gatuhet derisa tigani ka marr nje ngjyre si kafe ne fund. Shtojme domatet e prera, e cojme perberjen deri ne valim dhe me pas e ulim zjarrin dhe e leme te ne valim te bute per 8-10 minuta duke e trazuar here pas here ne menyre qe te marrim cfare eshte ngjitur ne fund.

Me pas shtojme qumeshtin, cilatron dhe e leme te trashet per 30-40 min.

Ne nje tave hedhim vendosim copat e pules pasi i leme te kullojne per 5-10 min dhe i fusim ne furren e nxehur ne 220 grade. dhe i leme derisa pula te marri nje faqe (te mpisket paksa) zakonisht duhet diku tek 15 minuta.

E nxjerrim pulen, e presim ne copeza me te vogla dhe e hedhim ne salcen e pergatitur per tu gatuar dhe 10-15 minuta te tjera.

Gjella keshillohet te hahet e ngrohte dhe e servirur me oriz te thjeshte.

  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Si te zgjedhim avokadon perfekte

Avokado eshte nje nga ato frutat qe jane aq perfekte, si ne shije dhe ...

Patate krokante të furrës

Patatet në furrë, në modelin normal, janë kryesisht si të zjerra dhe të buta. ...

Kek me cokollate si neper filma

I keni parasysh ato keket me cokollate, ose suffleete fantasike ose cfare do lloj ...

3 Pasta verore qe kemi pritur gjithe vitin per ti bere

Gjate veres jane teresisht normale pushimet verdalle, dhe ku ka me mire nese jeni ...

Kukurec

Këtë fundjavë Pashkësh ortodokse kemi zgjedhur vetëm receta tradicionale greke, jo të padëgjuara nga ...

Eskallop viçi me limon

Më pëlqen të kem pjata të zgjedhura paraprakisht sa herë shkoj në restorante që ...