Fileto Pule Tikka Massala eshte nje gatim tradicional indian shume i perhapur neper bote. Kjo pjate ka formen e gjelles me nje salce kremoze, pikante dhe ngjyr portokalli.
Per te gatuar kete pjate ju nevojiten:
- 6 thelpinj hudher
- 4 luge caji xhinxher i prere holle
- 4 luge caji turmeric
- 2 luge caji garam masala
- 2 luge caji koriander
- 2 luge caji kumin
- 500 gram kos
- 1 luge gjelle kripe
- 1 kile gjokse pule, te prere ne gjysem
- 3 luge vaj ulliri
- 1 qepe te grire holle
- 80-100 gram tomato paste
- 1/2 luge caji piper i kuq
- 8 kokra domate te prera
- 2 gota qumesht
- 4 luge majdanoz.
Ne nje tas hedhim hudhren, turmeric, garam masala, koriander, kumin dhe e perzjejme. Ne nje tas tjeter hedhim kosin, kripe dhe gjysmen e perzjerjes se errezave, me pas shtojme pulen duke e perzier. Pula lihet te marinohet per 4-6 ore ne frigorifer.
Ne nje tigan hedhim qepen, salcen e domates, piperin derisa qepa te jet zbutur. Shtojme gjysem e mbetur nga perzjerrja e erreza dhe e leme te gatuhet derisa tigani ka marr nje ngjyre si kafe ne fund. Shtojme domatet e prera, e cojme perberjen deri ne valim dhe me pas e ulim zjarrin dhe e leme te ne valim te bute per 8-10 minuta duke e trazuar here pas here ne menyre qe te marrim cfare eshte ngjitur ne fund.
Me pas shtojme qumeshtin, cilatron dhe e leme te trashet per 30-40 min.
Ne nje tave hedhim vendosim copat e pules pasi i leme te kullojne per 5-10 min dhe i fusim ne furren e nxehur ne 220 grade. dhe i leme derisa pula te marri nje faqe (te mpisket paksa) zakonisht duhet diku tek 15 minuta.
E nxjerrim pulen, e presim ne copeza me te vogla dhe e hedhim ne salcen e pergatitur per tu gatuar dhe 10-15 minuta te tjera.
Gjella keshillohet te hahet e ngrohte dhe e servirur me oriz te thjeshte.