Si te gatuajme Brownie ne nje filxhan.

Brownie ne filxhan

Brownie(kek me cokollat) ne nje filxhan eshte zgjedhja me e shpejt dhe mire per nje embelsire qe do me pak se 10 minuta per tu gatuar dhe konsumuar.

Per kete do ju duhet:

  • 2 luge gjelle gjalp
  • 2 luge gjelle uje
  • pak extract vanilje
  • pak kripe
  • 4 luge sheqer
  • 2 luge kakao
  • 4 luge miell

Ne nje filxhan te madhe (nga ato qe behen zakonisht qumesht me kakao ose caji) hedhim ujin, gjalpin, kripen dhe i trazojme. Me pas shtojme kakao, sheqein dhe miellin nje nga nje duke i perzier pas cdo here.

E fusim ne mikroval per 60 – 90 sekonda. Keku quhet i mbaruar ne qofte se mesi eshte pak i bute keshtu qe duhet patur kujdes mos ta beni me shume sec duhet.

Hahet me luge dhe ne qofte se deshironi me nje lug akullore siper.

  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Receta nga Izraeli: Shakshuka – Vezet si nga Tel Aviv

Shakshuka eshte nje gatim nga tunizia por qe eshte ekxtremalisht e perhapur ne Egjipt, ...

Biskota të shkrifëta me gjalpë

Thonë që gjalpi është sekreti i jetës. Të paktën, kështu kam dëgjuar në filmin ...

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

Tost me Fiq, mjalte dhe filadelfia

Sapo pashe ne dyqanin e lagjes fiq qe dmth eshte koha per te eksperiementuar ...

Kajmaklie me luleshtrydhe

Kajmaklia nuk është gjë tjetër veçse një kek-mafishe, i lehtë dhe i butë, i ...