Akullore me vetem nje perberessssss: Banane.

Problemi me i madhe qe ne kemi me embelsirat eshte urretja ndaj vetvetes gjate mengjesit te dites tjeter te shkaktuara nga kalorite e shtuara. Per kete arsye eshte zbuluar akullorja me banana e cila ka si perberes vetem banane.

Atehere per ta pergatitur na duhen dy banane e pjekur shume , nga ato qe jan me lekure te zeze dhe te buta ne menyr qe te kemi embelsine ideale.

Bananet i presim ne feta relativisht te medha dhe i fusim ne nje tas te mbyllur (ose qesk) dhe i vendosim ne akull per te pakten 3 or ose idealisht per nje nate.

Te ngrira sic jan i hedhim ne nje mikser dhe i perpunojme derisa te duken si te copetuara dhe i trazojme. I perpunojme serisht derisa te duken pak a shume si tersher dmth me pak copa te vogla, i trazojme perseri dhe atehere duhet te kemi perberjen e duhur per nje akullore (ne varesi te mikserit mund dhe tju duhet ta trazoni dhe njehere tjeter dhe ta perpunoni).

Tashi varet nga deshira juaj se cdo beni sepse akullorja do jete pak e bute keshtu qe ose futeni prap ne akull ne nje tas te mbyllur ose mund ta hani direkte.

Kjo eshte nje recet shume e thjesht por qe mund te cohet ne nje nivel komplet tjeter ne qofte se juve i shtoni nje ose dy perberes te tjer si psh gjalp kikiriku, mjalt me kanell,nutella ose thjesht kakao. Mundesite per te eksperimentuar jan te pafundme.

  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...

Tavë me domate dhe kunguj

Kjo tavë ngjan si e famshmja turli franceze Ratatouille, recetën e së cilës e ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...