Kur mendohet per ushqimin qe do konsumohet pas nje dite pune shumica jone perfundon neper pizza, fastfoods, porositja e ndonje paste ose ose buk me majonez, sallam dhe djath (nqs niveli juaj i imagjinates eshte i barabarte me nivelin e energjise).
Nje ide interesante,e shpejt dhe super e thjesht do ishte nje pjate tarator i ftohte e shoqeruar me dy copa tost me avokado. Per kete recet ju duhen shume pak gjera:
- Nje kos i ftohte
- Nje kastravec
- Hudher
- Kripe/Piper/Vaj ulliri
- Arrat jane opsionale
- Majdanoz dhe Koper jan gjithashtu opsionale
- Dy thela buke te vogla
- Gjysem avokado ( Si te zgjedhim avokadon perfekte!!!)
- Djath i bardhe
Hapi i pare eshte grirja e kastravecit dhe e hudhres e cila mund te behet ose grirese ose mund ti prisni ne kubik te vegjel siper preferencave. Ne nje tas kombinohen kosi, kastraveci, hudhra, kripe, piper dhe vaj ulliri sipas deshires. Ne qofte se deshironi mund t copetoni pak arra se bashku me majdanoz dhe koper per ti dhene nje freski ndryshe.
Per te pergatitur tostin me avokado fillimisht duhet te thekim buken nga te dyja anet. Gjate kesaj kohe do pergatisim nje paste qe do perdoret per tu lyer buka, ktu do marrim avokado dhe me lug gjelle do marrim pjesen e bute brenda. Ne nje tas te vogel perzjejme avokadon me pak limon, vaj ulliri, kripe dhe piper. Kete paste e perhapim mbi buk dhe pastaj therrmojme pak copa djath.
Kaq ishte!!!