Tarator dhe tost me avokado.

Tarator dhe tost me avokado

Kur mendohet per ushqimin qe do konsumohet pas nje dite pune shumica jone perfundon neper pizza, fastfoods, porositja e ndonje paste ose ose buk me majonez, sallam dhe djath (nqs niveli juaj i imagjinates eshte i barabarte me nivelin e energjise).

Nje ide interesante,e shpejt dhe super e thjesht do ishte nje pjate tarator i ftohte e shoqeruar me dy copa tost me avokado. Per kete recet ju duhen shume pak gjera:

  1. Nje kos i ftohte
  2. Nje kastravec
  3. Hudher
  4. Kripe/Piper/Vaj ulliri
  5. Arrat jane opsionale
  6. Majdanoz dhe Koper jan gjithashtu opsionale
  7. Dy thela buke te vogla
  8. Gjysem avokado ( Si te zgjedhim avokadon perfekte!!!)
  9. Djath i bardhe

Hapi i pare eshte grirja e kastravecit dhe e hudhres e cila mund te behet ose grirese ose mund ti prisni ne kubik te vegjel siper preferencave. Ne nje tas kombinohen kosi, kastraveci, hudhra, kripe, piper dhe vaj ulliri sipas deshires. Ne qofte se deshironi mund t copetoni pak arra se bashku me majdanoz dhe koper per ti dhene nje freski ndryshe.

Per te pergatitur tostin me avokado fillimisht duhet te thekim buken nga te dyja anet. Gjate kesaj kohe do pergatisim nje paste qe do perdoret per tu lyer buka, ktu do marrim avokado dhe me lug gjelle do marrim pjesen e bute brenda. Ne nje tas te vogel perzjejme avokadon me pak limon, vaj ulliri, kripe dhe piper. Kete paste e perhapim mbi buk dhe pastaj therrmojme pak copa djath.

Kaq ishte!!!

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Humultimet e te premtes date 13.05

Pas nje jave te gjate nga ato te dhunshmet, e rendesishme eshte te themi ...

Biskota “Twix”!

Ëmbëlsirat me shtresa mund të jenë nga ëmbëlsirat më argëtuese në përgatitje, por domosdo, ...

Receta klasike: Waffle!

Një ëmbëlsirë e re që ka fituar popullaritet kohët e fundit është padyshim waffle, ...

Receta bazike: Brumi i picës

Në recetat bazike që kemi dhënë deri më sot, nuk ka si mungon një ...