Sallate me pule, patate dhe pomodorini

Receta e sotme, eshte super e thjeshte dhe e shendtshme. Do ju duhen disa perime te zjera, sallate jeshile (ose cfare do sallate qe mund te keni) dhe disa pomodorini.

  1. Niseni me perimet, nese nuk i keni zjere. Patatet, ne rastin konkret kane nevoje per uje te ftohte dhe pak kripe. Lereni tenxheren te vloje, dhe provojini patatet me pirun. Kur piruni te ngulet lehte, athere jane gati. Hidhini ne uje te ftohte, thajini, qerojini, pritini ne kubike dhe marinojni me kripe, piper, rigon dhe vaj ulliri dhe lereni vec. Ideale do ishte te ftoheshin, por  edhe te ngrohta eshte mire.
  2. Me pas, merrni fileton e pules, ndajeni ne mes dhe marinojeni me kripe, piper, vaj ulliri dhe paprika. Ne kete pika varet nga zgjedhja juaj marinimi i pules. Une preferoj ta ndryshoj here pas here, por edhe thjesht kripe dhe piper dhe vaj ulliri funksionon. (super tip: Pula marinohet me duar, duhet qe ta masazhoni mire ne menyre qe te shperndahet sic duhet marinimi dhe te jete gati.)
  3. Ne nje tigan qe nuk ngjit, me zjarr te larte, pasi te jete nxehur mire, hidhni pulen. Lereni 3 minuta, kthejeni. Lereni 3 minuta te tjera dhe kthejeni prape. Nese e keni prere sic duhet duhet te jete bere gati – nese nuk e keni prere sic duhet dhe nuk eshte e njejta trashesi, kontrollojeni dhe kthejeni prape.
  4. Pasi te jene bere te gjitha gati, ne nje tas te madh, hidhni sallaten ,te cilen do ta marinoni me kripe, limon, dhe vaj ulliri. Perberesit e sallates mund te jene gjithfarellojesh, por fokusohuni ne elemente citrike dhe perime.
  5. Ne nje pjate te madhe, hidhni sallaten, vendosni pulen siper, dhe disa pomodorini te prere ne mes.
  6. Shoqerojeni me nje Coca-Cola.

Kaq dhe eshte gati.

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Si të përgatisim xaxiqi

Zor se ka shqiptar që nuk e njeh këtë “salcë”, ardhur nga shteti fqinj ...

Patate e mbushur me proshutë

Patatja e mbushur është një pjatë tejet e preferuar e imja, të cilën e ...

Vongole me verë të bardhë

Midhjet me guaskë të zezë mund të kemi një jetë që i njohim dhe ...

Receta nga Izraeli: Shakshuka – Vezet si nga Tel Aviv

Shakshuka eshte nje gatim nga tunizia por qe eshte ekxtremalisht e perhapur ne Egjipt, ...

Tarator dhe tost me avokado.

Kur mendohet per ushqimin qe do konsumohet pas nje dite pune shumica jone perfundon neper ...