Nje recete fantastike per nje darke per kater persona, ose edhe per tre nese jane me oreks. Koncepti eshte aq I thjeshte dhe po aq sa I shijshem. Do perdorim pak miell dhe do ta pjekim pulen per rreth 1 ore ne menyre qe te behet krokante jashte dhe e bute Brenda.
Do ju duhet
- Nje zog pule I plote, ose nje pule e vogel, te cilen e keni prere ne copa. Duhet te keni parasysh qe, kur ta keni prere, mundohuni ti mbani ne copa te njejta, pasi gatuhen me thjeshte.
- Akull dhe uje
- Paprika, kripe, piper
- Miell
- Patate dhe speca
Pergatitja
- Vendoseni pulen ne uje me akull per rreth 1 ore.
- Ndizni furren ne 230 grade
- Ne nje qese plastike hidhni kripe, piper, shume paprika dhe miell.
- Nxirrni pulen nga uji me akull dhe thaheni.
- Nje nga nje hidhni copat e pules ne qese qe te mbulohen me miellin. Nxirini copat dhe shkundi miellin e tepert
- Gjate kesaj kohe pritini patatet dhe specat (ose nese doni me shume perime, hidhni me shume perime)
- Marinojini perimet me kriper, piper dhe vaj ulliri. Vendosini ne tave
- Vendosni siper copat e pules me lekuren poshte dhe ne furre per 40 minuta
- Pastaj kthejini, dhe lerini edhe 20 minuta te tjera por me furren e ndezur ne pjesen e siperme
Kaq ishte.