Pula me portokalle eshte nje nder specialitet kineze qe jane nje variacion i Pule te General Tso’s e cila ka po te njejten koncept, por kjo eshte me european friendly. Pjatat kineze jane teper te thjeshta per tu bere pasi si llogjike perdorin salcat e tyre tradicionale (uthull orizi, uthull molle, xhinxher, salcen e soje) dhe i kombinojne me nje lloj proteine (qofte mish vici, derri, pule apo tofu) dhe i sherbejne me oriz.
Kjo e sotmja perben nje super dreke qe merret me vete ne pune, hahet si njeri dhe i ben dhe te tjeret te shohin ca po ha.
Per pulen
- 1 veze
- 1 luge piper I barhde
- 1 luge e gjysem kripe
- 2 fileto pule te plota, te prera ne kubike
- Gjysem gote miell misri
- Cerek gote miell normal
- Vaj per te skuqur
Per salcen
- 1 luge
- 3-4 hudhra te copetuara
- 1 luge te vogel xhinxher I prere holle
- Gjysem luge fara te specit te kuq
- 1 luge e vogel uthull molle (ose uthill vere gjysem luge)
- 2 luge te vogla salce soje
- 5 luge uthull te bardhe vere
- Pak uje
- 4 luge te vogla sheqer
- 1 luge e vogel lekure portokalli te grire (zest)
- 1 luge miell misri I kombunuar me 1 luge uje ne nje filxhan.
- Perdorni qepe te njoma per dekorim.
- Brokoli te zjerra (lajini dhe futini ne uje te vluar per 5 minuta)
- Oriz i bardhe (1 gote oriz, 2 gota e pak uje, pak vaj ulliri, ne nje tenxhere te vogel, nxeheni deri sa te vloje, verini kapakun, uleni temperaturen ne zjarr te lehte, lereni te behet per 17 minuta)
Pergatija
- Ne nje tas te madh, miksoni vezen, piperin, kripen dhe shtoni copat e pules. Trazojni mire.
- Ne nje tas tjeter te madh, miksoni miellin e misrit me miellni normal. Shtoni copa e pules qe jane te mbuluar ne veze dhe trazojini mire.
- Shkundni miellin e panevojshem dhe skuqni pulen ne nje tigan te thelle
- Kur te jene gati, lerini te rrine dy minuta me letra kuzhine qe te thithet vaji I tepert.
- Ne nje tigan te madh, shtoni vajin, huthrat, xhinxherin dhe farat e specit te kuq. Skuqini deri sa te marrin nje ngjyre.
- Hidhni uthullen e molles, trazojini mire – ketu do ndjeni eren e uthulles qe po avullon.
- Ne kete pike, shtoni te gjithe perberesit e tjere pervec miellit te misrit me uje
- Cojeni ne vlim, shtoni copat e pules, trazojeni mire dhe shtoni filxanin e miellit te misrit me uje.
- Lereni dhe pak sa te trashet salca.
- Vereni ne pjate me orizin dhe brokolin, hidhini siper qepe te njoma dhe gati.
E shikoni sa te thjeshta qe jane pjatat orientale?