Nje nder gjerat me interesante dhe te thjeshta per te gatuar jane pastat dhe jam i sigurt qe nje pjese e mire prej jush i qani. Per ju qe nuk i qani – ose i beni njerezit per te qare 😛 – koncepti eshte i thjeshte; lihen pastat te zihen, dhe gjate kohes qe keto te fundit zihen, ju beni nje fare lloj salce – i beni bashke dhe kaq.
Sot eshte pak me speciale si recete – per arsyen e vetme qe salca alfredo eshte e preferuara ime. Koncepti i salces alfredo eshte shume i thjeshte – pana, parmesan i grire dhe hudhra
Per kete recete ju duhen:
- Fileto pule
- Kripe, piper, paprika dhe pak spec djeges
- pak gjalp
- 2-3 hudhra te prera ne 4
- nje dore djath parmesan i grire (kohet e fundit i keni neper supermarkete plot dhe nuk kushton shume)
- gjysem pako fettuccine
- nje pako e vogel panna
Pergatitja:
- Verini fettuccinet te zihen sipas paketimit (zakonisht une i le 1 minute me pak se sa paketimi pasi i preferoj tamam aldente)
- Pritini filetot e pules ne rripa dhe marinojini me kripe, piper, paprika, spec djeges dhe pak vaj ulliri
- Filetot skuqini ne nje tigan te madh me zjarr te larte.
- Sapo te shikoni qe filetot e pules jane skuqur, hidhni gjalpin dhe copat e hudhres. Lerini keto te skuqen bashke per 10 minuta dhe pastaj hiqini copat e hudhres (kete e bejme se copat e hudhres hidherohen po u dogjen)
- Shtoni panna-n, trazojini mire.
- Shtoni parmesanin, trazojeni mire dhe me pas shtoni pastat.
Shenime:
- Kerpudhat jane gjithashtu te mirepritura ne kete pjate – shtojini kerpudhat para se te hidhni panna-n nese jane te kavanozit ose fiks pasi te hidhni gjalpin nese jane te fresketa.
- Perdorimi i specit djeges dhe papprikas nuk eshte i domozdoshem por une i kam qejf keshtu qe…
Kaq kisha
p.s. se per pak harrova – Fettuchine alfredo dhe Coca-Cola eshte nje kombinim, sic e thone ata pertej oqeanit…made in haven.